Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Professionella rörarbeten i teknisk framkant

Exteriör av högkvarteret för Sahlins Rör.
Sahlins Rör AB är en VVS-installatör som besitter en kompetens som blir allt mer efterfrågad, de säljer och installerar kompletta badrum. Badrumsinredningarna innehåller till exempel wc-stolar, duschar och blandare. Därtill installerar de värmepumpar, vedpannor, varmvattenberedare, vattenpumpar och pelletsbrännare. Kort sagt kan man säga att Sahlins Rör är experter på rörarbeten av många olika slag.

Vi träffar Per Sahlin, ägare på Sahlins Rör AB, ett familjeföretag med 11 anställda i Osby där man har kontor och rörlager. Per Sahlin berättar om ett företag som successivt utökat verksamheten.
– Företaget startade 1978 som en enkel rörfirma och under åren har vi växt sakta men säkert till vad vi är idag. Nu har vi många stora projekt på gång och vår framtid ser lovande ut. Vi ligger i framkant och det finns en stor efterfrågan på våra tjänster, säger Per.
Sahlins Rör är medlemmar i kedjan Bad & Värme, som finns över hela landet. Per lyfter fram vikten av att kunderna ska kännas sig trygga med deras installationer, och berättar att de flesta kunderna finns i Osby och Älmhult.
– Att erbjuda alla våra kunder bra service är viktigt för oss. Något som vi självklart prioriterar är att ha alla certifikat som krävs för den dagliga verksamheten. Detta för att kunden alltid ska kunna lita på att vi utför jobbet korrekt. Alla på firman har certifikat och är certifierade enligt Säker Vatten. Två av våra medarbetare är också certifierade för kyla, vilket inte många är, säger Per.

Värmepumpar, blandare, pooler och mycket mer
Bland Sahlins Rörs breda kundkrets finns byggfirmor, golvfirmor, elfirmor och ägare till bostadsrätter, villor, flerfamiljshus samt kommun och industri. Sahlins Rör har också en komplett butik dit kunder kan komma och se på produkterna innan man beställer dem. Det egna lagret ger snabba leveranser.
– Vi utför allt inom VVS, till exempel kompletta badrum, installation av värmepumpar, stambyten och mycket mer. Vi erbjuder våra kunder helhetsentreprenad med helhetslösningar. Vi är det kompletta företaget oavsett om man behöver en blandare, ett spa eller en analys av sitt värmesystem, säger Per.

Erbjuder alltid ny teknik
Per menar att det är viktigt att erbjuda kunderna den nya teknik som finns inom branschen, vilket kunderna också efterfrågar.
– Det gäller att alltid försöka ligga steget före, vi försöker hitta och ta fram nya saker som ingen annan kan erbjuda i vår region. En viktig del i det är att löpande utbilda vår personal och hålla dem uppdaterade. Att ha bra personal som trivs och utvecklas betyder allt, och vi värnar om vår personal.
En av Sahlins Rörs viktigaste produkter är värmepumpar från NIBE.
– Vi utför även reparationer och service på värmepumpar samt felsökningar. Vi har också produkter som gör att man kan övervaka sin värmepump på distans, allt för att kunden ska känna sig trygg när man är bortrest eller om man bor på annan ort. Detta är mycket uppskattat, till exempel av fastighetsägare till flerfamiljshus, säger Per.
I framtiden tror Per på mer ny teknik, till exempel i form av solceller.
– Något som ökar mycket är solceller. Det är mest privatpersoner som investerat i solceller, än så länge. Vi tycker att fler företag borde satsa på detta då man kan spara mycket pengar på att producera sin egen el och eventuellt sälja det som blir över.
Per berättar vidare att kedjan som Sahlins Rör tillhör, Bad & Värme, firar 25-årsjubileum i år.
– Det kommer att dyka upp många fina erbjudanden under 2020, avslutar Per Sahlin.
Research: Patrik Hogland