Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Optimal IT-drift för målinriktade företag

Martin Hogmalm, VD för Pulsen Production AB.
Som ett av landets största privatägda IT-företag vill Pulsen Production AB bidra till att skapa en bättre omvärld. Med digitala lösningar och tjänster tar man sig an varje kunds specifika utmaningar och erbjuder paketerade lösningar.
– Vi brukar säga att vi har kunskapen som hjälper företagen att ta steget och lösningarna som får dem att växa, säger Martin Hogmalm, VD för Pulsen Production AB.

Anrika bolaget Pulsen grundades i Borås redan 1964 och är idag en koncern med ett flertal olika bolag inom framförallt IT-området. Ett av dem är Pulsen Production som har sitt huvudkontor i Borås, sysselsätter 120 anställda i Sverige och finns representerat i Göteborg, Stockholm, Malmö och Ulricehamn.
Vi träffar VD Martin Hogmalm som beskriver Pulsen Production som en helhetsleverantör av IT-tjänster inom kommunikation, serverdrift och arbetsplats som dess tre huvudområden.
– Vi erbjuder i princip allt som förbättrar ett företags IT-infrastruktur, inklusive servrar, nätverk, datorer och skrivare.

Övervakar och säkerställer drift
Pulsen Production AB har utvecklats till ett av Sveriges största privatägda IT-företag med en kundkrets som spänner över såväl stat och kommun som företag och organisationer. Bolagets fokus på att med hjälp av digitala lösningar, tjänster och spetskompetens bidra till att skapa trygghet, säkerhet och effektivitet för sina kunder, så att dessa i ännu högre utsträckning kan fokusera på kärnverksamheten, värdesätts högt.
– Vi är tillgängliga 24 timmar om dygnet, året runt för att alltid kunna övervaka och säkerställa att kundens system fungerar som de ska, säger Martin Hogmalm.
Han framhåller bolagets ambition att lära känna kundernas verksamheter utan och innan.
– Vi möter utmaningarna tillsammans och skapar på så sätt långsiktiga relationer med våra kunder. Vi brukar säga att vi har kunskapen som hjälper företagen att ta steget och lösningarna som får dem att växa.

Förvärv för fortsatt expansion
Pulsen Production förvärvade så sent som i december förra året företaget Make IT, ett välrenommerat IT-företag med en mycket stark lokal förankring i Sjuhäradsbygden. Förvärvet gör att Pulsen Production stärker sin position ytterligare i regionen.
– Vi har ambitionen att växa i Sjuhäradsbygden och det här förvärvet lägger grunden till det. Under senare år har vi vuxit med 40 procent och nu har vi alla förutsättningar att fortsätta på den inslagna vägen, säger Martin Hogmalm.

Research: Stefan Carewall
Text: Örjan Persson