Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Omtyckt hotell går i bräschen med wellnessupplevelser

Kvinna i spaet på Hotel Viking.
Hotel Viking Aqua Spa & Wellness har i decennier hyst svenskar på besök i nordöstra Jylland. Här erbjuds ett skönt och högkvalitativt boende på ett hotell där den välskötta spa- och wellnessavdelningen är mycket uppskattad.

Mars–maj är en tid då allt fler väljer att semestra, en trend man tydligt noterat på Hotel Viking Aqua, Spa & Wellness.
– Vädret är ofta bra här under denna tid på året, konstaterar Brian Fabricius som är hotellets direktör.
Till hotellet som ligger endast 15 minuter från Frederikshavn, där färjan från Göteborg lägger till flera gånger om dagen, går färden längs slingrande vägar genom det vackra Nordostjylland. Väl framme i den lilla byn Saeby ligger hotellet som i generationer lockat åtskilliga svenskar.
– De flesta som kommer hit besöker Skagen, blomsterparken och en del andra sevärdheter i området, berättar John Olesen som är ansvarig för marknadsföringen av hotellet.
– Det är faktiskt så att vi har en egen ”resebyrå” här på hotellet som arrangerar allt från resan hit till alla utflykter och aktiviteter med mera. Det är också många svenska bussällskap som utnyttjar vår lokalkännedom, berättar Olesen.

Många svenska gäster
Saeby är trots sin litenhet en aktiv ort. Flera butiker och caféer tillsammans med en del specialaffärer gör att det alltid finns något att göra. I direkt anslutning till hotellet ligger också en skön park för promenader och avkoppling. Hotellet har trots sina 86 rum och 200 sängar lyckats behålla det lilla hotellets atmosfär. Takkronor och bröstning i ljusa färger skapar en känsla av att befinna sig i ett danskt hem. I anslutning till hotellets café ligger spa- och wellnessavdelningen som är omåttligt populär bland hotellets besökare.
– Det är faktiskt så att vi har gäster som tillbringar all sin tid här på hotellet, tack vare den avdelningen, säger John Olesen med ett skratt.
Han berättar vidare att Hotel Viking fick sitt namn efter norrmannen som byggde hotellet. Ända sedan starten har svenskar och norrmän utgjort en stor del av besökarna.
– Vi var bland de första hotellen som skräddarsydde golfpaket till svenska golfare, och det var med utgångspunkt från deras åsikter som vi skapade vår wellnessavdelning med olika typer av behandlingar. Det var en lyckad satsning, skulle det visa sig, konstaterar Brian Fabricius.

Prisvärda paket
Svenskarna har i snart fyra decennier lockats till Hotel Viking Aqua Spa & Wellness i samband med exempelvis golf- eller semesterresor. Några stannar något dygn medan många blir kvar i en vecka eller mer. Rummens sköna sängar, Bang & Olufsen-TV och designmöbler skvallrar om att allt håller högsta kvalitet.
– Att vi har så många svenska gäster gläder oss mycket. Idag satsar vi på fler konferenser med skräddarsydda aktiviteter, och vi kan även se en ökad efterfrågan på dessa från våra svenska och norska gäster. Vi tecknar gärna långtidsavtal med de som önskar detta, informerar Brian Fabricius.
Hotellets populära julbord är bokningsbara redan nu, och för de som vill arrangera konferenser finns fortfarande vissa möjligheter. Alla rekommenderas dock att boka i så god tid som möjligt.
– Vi erbjuder allt från särskilda konferens- och weekendpaket till golfpaket med greenfeeavgifter och mat. Allt till mycket konkurrenskraftiga priser, berättar John Olesen.

Research: Bengt-Olle Persson
Text: Örjan Persson