Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Nytt verktyg ska få igång resandet och affärerna igen

Magnus Hultman, VD för Safeture AB.

Safeture i Lund lanserar openupforbusiness.com för att ge alla tillgång till korrekt realtidsinformation om virursregler i världen, så att de kan planera sin nästa affärs- eller familjeresa. Det interaktiva verktyget är det första som hjälper besökarna att se vilka Covid-19-begränsningar som gäller för specifika länder.

– Safeture har tillgång till massor av viktiga data så det är självklart för oss att göra den tillgänglig för alla, säger Magnus Hultman, VD för Safeture AB.
– När länder långsamt börjar minska begränsningarna är det viktigt att företag och familjer har korrekt information om vad som gäller så att de säkert kan planera för nästa resa.
Enligt OECD förlorar den globala ekonomin cirka 25 miljarder USD om den ekonomiska produktionen minskar med 10 procent varje dag under de nuvarande Covid-19-begränsningarna.
Den globala pandemin har tvingat världen till lockdown. Men varje land, ofta till och med enskilda regioner, har sin egen inställning till begränsningar, vilket gör det nästan omöjligt att hålla reda på vad som gäller. Långsamt minskas nu begränsningar och Safetures gratisverktyg sammanställer alla tillgängliga restriktionsdata från hela världen och samlar allt på en interaktiv karta, hela tiden uppdaterad. Den första i sitt slag i världen.
Kontrolleras och uppdateras ständigt
Kartan innehåller information om regionala inskränkningar och lockdowns, karantänåtgärder, flygbegränsningar, skolstängningar och länkar till mer information. Uppgifterna kontrolleras och uppdateras ständigt av Safetures analysteam; ett kritiskt steg eftersom det varje dag finns ny information för att fylla en bok på 1 000 sidor, vilket motsvarar till exempel Tolkiens ”Sagan om ringen”.
Som en extra tjänst har Safeture dessutom gjort det möjligt att enkelt och fritt implementera kartan över Covid-19-begränsningar.
– Ju fler människor som får tillgång till denna information för att fatta rätt beslut, desto snabbare kan ekonomin börja återhämta sig. Låt oss öppna för affärer.
Källa: Safeture AB