Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Nytänkande totalentreprenör vill växa och utveckla byggindustrin

Konceptbild av mack med kafé, byggt av DC Wäst.
DC Wäst är verksamt inom totalentreprenad och konceptbyggnation. Företagets affärsidé är att vara en hängiven, innovativ totalentreprenör som alltid levererar ett förstklassigt resultat i rätt tid. Deras projekt utförs utifrån ett aktivt miljöarbete med fokus på hållbarhet. Målsättningen är att leverera smarta lösningar på ett kostnadseffektivt sätt. Genom att visa upp högkvalitativa resultat får de nöjda kunder och skapar tillväxt.

DC Wäst utgår från Mölndal och har hela Sverige som arbetsfält. Företaget är ungt och nytänkande och startades så sent som 2015. Initialt startades företaget av Daniel Olsson, som nu är ekonomiansvarig på företaget, och han fick snabbt sällskap av Claes Westerberg, som idag är företagets VD. Att Daniel Olsson och Claes Westerberg kompletterar varandra väl upptäckte de redan då de studerade tillsammans på Marks gymnasium. Det föll sig därför naturligt för de två att driva företag tillsammans, Daniel Olsson med sin ekonomi- och handelsbakgrund och Claes Westerberg med sin erfarenhet från byggbranschen. Att DC Wäst expanderat kraftigt sedan uppstarten är ingen underdrift och under det senaste budgetåret omsatte man 102 miljoner kronor.

Flera stora projekt
DC Wäst är för närvarande involverat i flera stora projekt i olika delar av Sverige. Stort fokus ligger på att bygga biltvättar åt OK/Q8, vilket man gjort under en längre tid på flera platser runt om i landet. Utöver detta har DC Wäst fått i uppdrag att bygga en ny anläggning på 3700 m2 åt Castellum i Malmö, där bland annat Mekonomen blir hyresgäster. Fastigheten planeras stå klar våren 2020. Ett annat exempel på DC Wästs projekt är en idrottsplats i Kungsbacka, som ska dockas ihop med Åsa Gårdsskola. Beställare är Kungsbacka kommun och ordern ligger på 28 miljoner kronor.

Expansion ger anställningsbehov
I dagsläget har DC Wäst 24 anställda, fördelade på 10 snickare och 14 tjänstemän. Företaget har också goda samarbeten med ett flertal underleverantörer. Då företaget fortsätter att expandera letar man ständigt efter nya förmågor som vill vara en del av ett nytänkande och innovativt företag där inte en enda anställd har slutat sedan företaget grundades.
– Framförallt letar vi efter platschefer, som gärna får vara mobila och trivas med att resa, men vi är intresserade av alla med erfarenhet från byggbranschen som är intresserade av att jobba på ett nytänkande företag som vill sticka ut från mängden! säger Claes Wästerberg och Daniel Olsson.

Research: Axel Eriksson
Text: Carolina Fredriksson