Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

NCC och Platzer byggstartar unikt kontors- och hotellprojekt i Göteborg

NCC och Platzer byggstartar kontors- och hotellprojekt i Gårda i samband med att detaljplanen nu vinner laga kraft. Samtidigt har hyresavtal tecknats med ESS Group avseende ett hotellkoncept med ambition att skapa en ny unik destination för upplevelser och nya möten.

NCC och Platzer avser nu att byggstarta projektet Kineum, om totalt cirka 42 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta i ett attraktivt läge i Gårda intill Ullevimotet i Göteborg. Projektet inkluderar en befintlig byggnad samt en nybyggnation av ett nytt landmärke i form av ett 27 våningar högt hus med spännande design, innehållande kontor, hotell, mötesplatser och service.
– Vår styrka är att utveckla inbjudande och levande miljöer där helheten bidrar till att skapa en hållbar och attraktiv stadsdel i en viktig knutpunkt i Göteborg. Kineum blir ett nytt landmärke och vi ser fram emot att få sätta spaden i backen, säger Katarina Wåhlin-Alm, Sverigechef NCC Property Development.Nytänkande

ESS Group har tecknat hyresavtal för etablering av ett nytt unikt hotellkoncept om cirka 230 hotellrum med ambition att skapa en dynamisk och attraktiv destination för upplevelser och möten. Hyresavtalet är på 20 år och omfattar cirka 15 000 kvadratmeter.
ESS Group benämns ofta som Sveriges mest nytänkande hotellgrupp och driver sedan tidigare Steam Hotel i Västerås, Hotel Pigalle och Bellora i Göteborg, Ystad Saltsjöbad, Villa Strandvägen, Falkenberg Strandbad och MJ’S i Malmö.
– Vi brinner för att skapa destinationer dit människor vill återvända till. Vi är extremt stolta över Steam Hotel i Västerås, vår senaste destination. Ambitionen med vårt nya projekt är glasklar: vi skall överträffa oss själva, skapa något helt nytt och unikt. Att få göra det tillsammans med NCC och Platzer blir 100 poäng. Tillsammans skall vi skapa en ny reseanledning till Göteborg, en ny destination fylld av upplevelser och känsla, berättar Jonas Stenberg, VD ESS Group.
Efter uthyrningen till ESS Group uppgår den aktuella uthyrningsgraden i projektet till drygt 65 procent.Mötesplats för kreativitet och nytänkande

Projektet genomförs av NCC och Platzer i ett bolag som ägs 50/50 av parterna. Platzer kommer förvärva NCC:s andel då projektet är färdigställt. Projektet uppskattas till ett totalt fastighetsvärde på drygt 2,3 miljarder kronor.
– Nu kan vi äntligen fortsätta utvecklingen av Gårda, säger P-G Persson, vd på Platzer. Genom ett gott samarbete med Stadsbyggnadskontoret och övriga intressenter kan vi nu komma igång. Kineum kommer att bli ett nav i Gårda som kommer att sjuda av aktivitet. Det känns väldigt bra att ESS vill etablera ett hotell i vårt projekt. Det borgar för att det blir den mötesplats för kreativitet och nytänkande som vi eftersträvar i Gårda.
Byggstart planeras till det fjärdekvartalet 2018 med ett beräknat färdigställande under 2022.
Källa: NCC