Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Naturliga produkter för skäggvård

Mr Bear Co. AB är företaget att vända sig till för alla med skägg eller mustasch. Mr Bear Co. AB var först i Sverige med att ta fram och tillverka produkter inom skäggvård och med åren har man genom en nära dialog med sina kunder utvecklat och förfinat sitt koncept. Idag representerar man en bred produktportfölj med förstklassiga naturliga produkter, helt utan kemikalier och tillsatser.

Vi träffar duon bakom Mr Bear Co. AB, Björn Landén och Sandra Hansson, varav den förstnämnde länge har arbetat med att skapa kosmetikaprodukter från ren råvara.
– Jag och Sandra tog fram vår första produkt, ett mustaschvax, hemma i köket, vilken blev mycket uppskattad. Därefter har vi breddat vårt produktutbud kontinuerligt och flyttat verksamheten till större lokaler i takt med ökad efterfrågan, berättar Björn från lokalerna i Västra Frölunda. Här sysselsätts i dagsläget nio anställda.

Naturliga produkter
Mr Bear Co. AB tillverkar och säljer kosmetikaprodukter under det egna varumärket Mr Bear Family. Det rör sig om produkter för skägg och rakning, eftervård för tatueringar, samt ett urval av andra hudvårdsprodukter.
– Vi använder oss uteslutande av naturliga produkter och genuina råvaror, helt utan kemikalier och tillsatser. Det är bra för både dig och miljön, konstaterar Sandra Hansson och tillägger att man jobbar med både fett- och vattenbaserade produkter.
Mr Bear Co. AB säljer även tillbehör för rakning och skäggvård, såsom hyvlar, borstar och knivar under det egna varumärket. I och med flytten till nya lokaler får man dessutom möjlighet att bredda produktutbudet ytterligare till att även omfatta diverse hårvårdsprodukter.
– Vi jobbar med mycket höga kvalitetskrav och erbjuder produkter som är helt unika. Det har lett till att vi idag är landets största aktör inom vårt gebit, säger Sandra.

Egen butik
Mr Bear Family’s produkter finns hos barberare, frisörer, i butiker och webbshopar, samt hos företagets distributörer och agenter i Europa. Man driver dessutom sin egen webbutik samt en fysisk butik, Mr Bear Family Barbershop, på Pusterviksplatsen i Göteborg, vilken etablerades i samarbete med Johan Hagvall, en välkänd och duktig barberare.
– Här kan du raka eller ansa ditt skägg, men givetvis också köpa våra produkter, säger Björn Landén, som liksom Sandra spår att den positiva utvecklingen i företaget kommer att hålla i sig.
– Inom kort kommer vi att certifiera oss enligt GMP, som är en certifiering inom kosmetikabranschen. Vår ambition är också att bredda vårt sortiment. Vi kommer till exempel att kunna erbjuda en varmrörd raktvål som är tillverkad helt enligt gamla beprövade metoder.

Research: Stefan Carewall
Text: Örjan Persson