Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Nationell och internationell flyttservice med gedigen erfarenhet och hög standard

Medarbetare på Örnsköldsviks Stadsbudskontor flyttpackar.

Örnsköldsviks Stadsbudskontor erbjuder en trygg flyttservice, både för de som flyttar nationellt och internationellt. De tillhandahåller egen personal, flyttbilar och professionella flyttkoordinatorer, vilket är unikt i Sverige bland internationella flyttföretag. Bland deras kunder finns både företag och privatpersoner.

Christoffer Westin är VD på Örnsköldsviks Stadsbudskontor, och han berättar om ett anrikt familjeföretag som startades 1888 i Härnösand. Nu har femte generationen börjat arbeta inom företaget och man har omkring 40 anställda samt kontor i Örnsköldsvik, Stockholm, Malmö och i Cannes, Frankrike. Örnsköldsviks Stadsbudskontor erbjuder varsamma flyttar med hög service och trygghet, en komplett och kvalitativ flyttservice där de också ombesörjer exempelvis flyttstäd eller mellanlagring.
– Vi är ganska unika som internationellt fullfjädrad flyttfirma i Sverige. Vi tar fullt ansvar hela vägen, från packning till avlastning. Vi har egen personal som är med hela resan. Vi står helt enkelt för kvalitet, och är väldigt varsamma med det som ska flyttas, kunderna ska känna sig helt trygga med oss, säger Christoffer.

Från Sverige till världen
Örnsköldsviks Stadsbudskontor har en bred kundkrets, men deras typiska kunder är små eller mellanstora företag, ambassader och privatpersoner.
– De flesta är återkommande kunder, vilket betyder att vi gör ett bra jobb, säger Christoffer, och tillägger att de har bra priser då de har en hög fyllnadsgrad på deras lastbilar. Företaget hjälper sina kunder att flytta inom Sverige, eller till och från destinationer långt ifrån landet, ibland med hjälp av sitt stora nätverk av professionella flyttfirmor.
– Vi har kör ungefär 10 lastbilar per månad till olika länder i hela EU, till exempel till franska Rivieran, men också många andra platser. Vi kan geografin i Europa och har lång erfarenhet. De som planerar Europabilarna har lång erfarenhet av att själv kört flyttbil i Europa. Sedan 2014 erbjuder vi också containertransporter till övriga världen, säger Christoffer.

Satsar digitalt och vill lyfta ryktet inom flyttbranschen
En flytt kräver samordning och Örnsköldsviks Stadsbudskontor har en lång erfarenhet inom området. De är bland annat medlemmar i SMF, kvalitetscertifierade flyttföretag, och FIDI, en internationell organisation för flyttfirmor.
– Vi börjar alltid med att göra en grundlig analys, ofta på plats, och då gå igenom med kunden hur flytten kommer att gå till. Att flytta saker som är känsliga är mer krävande än vad man kan tro. Vi erbjuder våra kunder helhetslösningar, och om något händer tar vi hjälp av våra samarbetspartners. Kunden ska känna sig trygg genom hela processen, säger Christoffer.
Örnsköldsviks Stadsbudskontor arbetar också målmedvetet med att utveckla sina digitala lösningar, de vill vara den mest digitala flyttfirman.
– Just nu utvecklar vi en egen app för packlistan, så att det går att läsa av allt från packning till avlastning, kunden kan hela tiden se via GPS var deras last är någonstans. Detta ska minimera att något tappas bort. Vi har också exempelvis ett eget framtaget CRM-system, som förenklar och automatiserar, och bidrar till en bättre service för våra kunder.
Att företagets koncept är framgångsrikt visar sig inte minst i att man har vuxit 25 % per år sedan 2017.
– Vi växer hela tiden och vi vill alltid anställa bra personal som brinner för att utföra riktigt bra flyttservice. Vi vill gärna lyfta ryktet inom flyttbranschen, vi är stolta över det vi gör! avslutar Christoffer Wikman.

Text: Carolina Fredriksson
Research: Christoffer Sandberg