Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

När husdrömmar blir verklighet

Medarbetare på A-Hus.

A-hus erbjuder många olika typer av familjevänliga drömhus, från prisvärda och nyckelfärdiga koncept till helt kundanpassade parhus och villor. A-hus är en del av Derome-koncernen och har tagit fram kvalitativa hus med kärlek sedan 1946. I Kungälv är även kontoret ett visningshus, och här är målsättningen att ta fram 60 hus om året för den lokala marknaden.

Svensk Leverantörstidning träffar Håkan Engsfelt, VD på Loredia Group AB, iA-hussäljkontor i Kungälv, ett kontor som samtidigt är ett av A-hus visningshus. Håkan har arbetat inom A-hus i snart 10 år och har dessförinnan erfarenhet av att arbeta som mäklare.
– A-hus tillhör Derome-koncernen,Sveriges största familjeägda träindustri,och härifrån kontoret arbetar vi med hus i Ale, Kungälv, Stenungsunds och Tjörns kommun. Husfabriken finns i Kungsbacka och där tillverkas de färdiga husen, säger Håkan.
A-hus i Kungälv tar hand om totalentreprenaden, från arbeten med mark och grund till det färdiga huset.
– På kontoret är vi två byggledare och tre säljare. Vi samarbetar med lokala aktörer inom allt från banktjänster till snickeri och el. Jag själv arbetar med att ta fram tomter och mark. Det går till så att vi köper råmark och styckar upp den för försäljning och förädling. Vi går helt enkelt från råmark till byggklar tomt, och säljer nyahus till dessa tomter, säger Håkan.

Nyckelfärdiga hus, kompletta byggsatser eller egna ritningar
A-husolika verksamhetsområden handlar tillsammans om att förverkliga människors drömmar om ett gott boende. Husen som A-hus levererar kan vara allt från nyckelfärdiga till kompletta byggsatser för den som vill bygga själv, eller helt kundanpassade. A-hus följer med sina kunder till olika visningshus så att de kan se och uppleva de olika modellerna.
– Vi är väldigt flexibla och lyssnar lyhört på kundens önskemål. Vi arbetar med försäljning av nyproduktion där våra kunder kan designa sitt eget hus. Vi bygger även villor och parhus där vi skapar färdiga och inflyttningsklara hus. Via vår hemsida kan våra kunder bygga sitt eget hus hemma i soffan och sedan skicka en offertförfrågan för hela projektet, säger Håkan.

En verksamhet som växer
Just nu arbetar A-hus i Kungälv med tomter i Romelanda, Kareby och Stenungsund. I dagsläget säljer A-hus i Kungälv 40–50 hus per år från sitt kontor.
– Vi siktar på att öka vår försäljning till 60 hus per år, vilket också är möjligt då det finns en ökad efterfrågan. För att möta vår expansion kommer vi att anställa ytterligare en byggledare och en säljare, säger Håkan.
A-hus arbetar med ett genomgående miljötänk.
– Allt är miljöanpassat i vår produktion, från transporter till material, säger Håkan.
Företaget arbetar aktivt med att frigöra tomter och mark där Håkan har hand om hela processen med lantmätare och andra inblandade yrkesgrupper.
– Många markägare vill samarbeta med oss för att skapa attraktiva byggrätter, avslutar HåkanEngsfelt.

Research: Oliver Malm