Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Ledande uthyrare till Sveriges byggföretag

Medarbetare på Cramo.
Sedan början av 50-talet har Cramo varit pionjärer i uthyrningsbranschen och är idag en av de ledande aktörerna i densamma vad gäller uthyrning av maskiner, utrustning, bodar och tjänster till byggföretag och den tillverkande industrin. I den stora organisationen finns tillgång till en i det närmaste obegränsad mängd av hyresobjekt och hyresrelaterade tjänster för alla tänkbara behov.

En av de svenska depåerna ligger på Gärdesvägen i Stenungsund där Henrik Kurth leder verksamheten.
– Vår kundkrets sträcker sig över hela STO-regionen där vi servar bland annat byggföretag, men även offentliga verksamheter och industrier. Några av regionens stora kemiindustrier är exempel på återkommande kunder, berättar Henrik som har ett förflutet på Cramo sedan tio år tillbaka, och som driver Stenungsundsdepån tillsammans med två medarbetare och en utesäljare.

God utveckling
Byggmaskiner, anläggningsmaskiner, liftar och bodar är Cramos fyra huvudsakliga produktområden. Bolaget tillhör de största i Sverige inom sin bransch och har som ambition att alltid utgöra det mest kundvänliga alternativet, vilket innebär att kunden ska känna sig välkommen vare sig det rör sig om önskemål eller problem. Man står för marknadens bredaste sortiment med uthyrningsperioder på allt från någon timme till flera år. Cramo ser förstås till att beställd utrustning kommer på plats på önskad tid.
– Vi här i Stenungsund har haft en mycket positiv utveckling under senare år. En stor förklaring är den höga kompetens- och servicenivå vi besitter, men också förstås Cramos starka varumärke och de tjänster vi erbjuder. Våra kunder vet att de har med proffs att göra, säger Henrik Kurth.

Onlineportal
En annan väsentlig del av Cramos verksamhet är Cramoskolan där bolaget i egen regi utbildar kunder och företag inom arbetsmiljö och arbetssäkerhet. Det handlar till exempel om utbildningar kring lift, säkra lyft, fallskydd med mera i syfte att företagets kunder alltid ska vara helt uppdaterade kring säkerheten när de möter sina vardagliga utmaningar.
Under senare tid har Cramo även satsat stort på sina digitala tjänster där företagets kunder kan få en tydlig överblick över vad de hyrt, lägga nya beställningar och administrera returer online genom cramo.se. Man kan även sköta fakturor och se hyrstatistik online, vilket förstås underlättar vid till exempel inventeringar.

Research: Axel Eriksson
Text: Örjan Persson