Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Ledande tjänstedesignbyråer samlas under varumärket itch

I september 2017 förvärvade konsultföretaget Acando tjänstedesignbyråerna Transformator Design och Daytona. Det står nu klart att byråerna, tillsammans med två av Acandos enheter, samlas under varumärket itch. Varumärket itch är sedan tidigare etablerat som Acandos egenägda innovationsbyrå och blir framåt Sveriges största studio inom affärsdesign och utveckling.

– Acandos affär bygger i grunden på att skapa oförglömliga kundupplevelser. Vi har varit väldigt duktiga på att leverera på det i relation till våra kunder – nu vill vi än närmare slutkundens upplevelse. Att samla våra byråers starka kompetens under varumärket itch blir en naturlig del i att fortsatt leverera effekt och värde i alla led, säger Carl-Magnus Månsson, koncernchef på Acando.

Upplevelsedriven design
– Upplevelsedriven design bygger på att förstå användaren – att vara relevant i alla delar av användarresan för att tillföra långvarigt värde, på ett sätt som en statisk produkt eller leverans aldrig kan göra. Vår samlade kompetens i varumärket itch stöttar såväl snabbhet som skalbarhet av digitala tjänster. Vi arbetar dagligen med uppdrag som ställer frågor såsom: Vad är det vi kan möjliggöra med teknik och kreativitet? Hur kan vi bidra till en bättre och mer hållbar värld? berättar Mats Alerius, vd på itch.
Itch består idag av 160 anställda. Studion finns representerad i Stockholm, Göteborg, Malmö och Oslo. Det finns idag även viss representation i Tyskland, med ytterligare expansionsplaner för norra Europa.
Källa: Acando