Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Laganda bygger expansivt elinstallationsföretag

Svartvit bild på medarbetare på Elinzity, som jobbar på en panel.

I Elinzty AB brukar man säga att man förenar det stora företagets resurser och kompetens med det lilla företagets personlighet, omtanke och flexibilitet. Det har visat sig vara ett vinnande koncept för företaget som inte bara specialiserat sig på helhetslösningar inom elinstallationer, utan också hyr ut kompetent personal till behövande aktörer.

Svensk Leverantörstidning träffar Peter Berntsson, som är VD på Elinzity AB, ett expansivt och modernt företag som arbetar med alla sorters elinstallationer och service inom el. Elinzity grundades 2006 av Ola Fogelmark och Björn Lundberg och företaget är idag beläget på Reningsverksgatan i Göteborg, där man haft sina lokaler sedan 2018.
– Elinzity startade som ett företag med omkring 5-6 serviceelektriker och har sedan dess haft en stabil tillväxt. 2018 var vi 24 anställda och därefter har antalet mer än fördubblats på två år. Idag är vi 57 anställda. Jag själv är inte elektriker, utan arbetar i min VD-roll med att utveckla företaget och få allting att fungera, säger Peter.
Elinzity vill fortsätta växa med uppdragen, och målet är att bli en större aktör på den västsvenska marknaden.

Lagidrotten har varit en betydelsefull inspiration från start
Att Elinzity växer beror på flera faktorer. Företaget erbjuder helhetslösningar inom elinstallation med exempelvis service, renovering, kontorsanpassning, installationer av elbilsladdare och större entreprenader med arbetsledning och projektering. Därtill har man duktiga montörer med genomgående hög kompetens. Dessutom hyr man ut personal till andra företag i branschen. Då är man en effektiv och pålitlig samarbetspartner, som kan hjälpa till när det behövs.
– Elinzity har tre avdelningar, en entreprenadavdelning, en serviceavdelning och en förstärkningsavdelning. Här är vi lite unika, det är inte många andra som har dessa tre avdelningar under samma tak. Vi är väldigt flexibla i vårt arbetssätt, säger Peter.
Elinzitys grundare har en bakgrund i fotbollen, och lagidrotten har varit en fortsatt betydelsefull inspiration för företaget.
– Vår värdegrund är laganda. Man skall känna att man tillhör ett lag, att man gör allt man kan för varandra och kan lita på varandra i arbetslaget. Och medarbetarna ska kunna känna att de litar på ledningen, säger Peter.

Många stora byggbolag bland kunderna
Peter menar att förtroende är av största betydelse när det kommer till elinstallationer.
– Vi är experter inom vårt område och vill att kunden ska välja den typ av produkt eller tjänst som fungerar bäst i längden. Här kan vi ge väldigt bra råd och för oss är det viktigt med förtroende och ärlighet när det kommer till olika alternativ och lösningar.
Elinzity har många pågående projekt, liksom projekt som är på gång framöver.
– Vi är elentreprenör vid bygget av Tändstickan, 382 lägenheter på Grafiska vägen i Krokslätt, detta för Skanska. Vi arbetar också för Serneke i Gårdsten, där ett nytt centrum växer fram med bland annat omkring 300 nya bostäder. Detta är bara ett par exempel, det har blivit många projekt sedan starten och många fler kommer det bli, säger Peter.
Bland Elinzitys kunder finns många stora byggföretag, förutom nämnda Skanska och Serneke även exempelvis Veidekke, Peab, Brixly, NCC och JM.
– Vi jobbar med de riktigt stora bolagen och det är väldigt roligt och utvecklande. Vi vill vara nytänkande och innovativa i våra projekt. Vi tar oss ofta an nyproduktion, men har även erfarenheter av större ROT-projekt, säger Peter.
Elinzity har arbetat hårt under 2020 för att kunna behålla alla sina anställda trots pandemin, och företaget har även lyckats med ett få in ett flertal projekt som skall dra igång nu under 2021 och 2022.
– Vi vill växa med våra uppdrag och gärna fylla på med fler anställda framöver. Vi ser mycket till mångfald och har idag medarbetare från 12 nationaliteter i företaget. Våra medarbetare är fantastiska. För oss är det sammantaget viktigt att bygga långvariga och trygga samarbeten med de företag vi arbetar för, så att de vet att de får kvalitet när de anlitar oss och väljer att anlita oss igen, avslutar Peter Berntsson.