Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Kylteknik med stor miljömedvetenhet

Två vita firmabilar från Kyl & Industriteknik i Väst.

Kyl & Industriteknik i Väst AB erbjuder sina kunder totallösningar för att få rätt temperatur och klimat, allt med fokus på miljövänlig kylteknik och energieffektivisering. Företaget servar anläggningar och arbetar utifrån de fyra hörnstenarna Kyla, Värme, Styr och Ventilation. Bland kunderna finns industrier, fastighetsbolag och processanläggningar.

Svensk Leverantörstidning träffar William Giorgi, som äger och driver Kyl & Industriteknik i Väst AB tillsammans med Jonny Olofsson. Vi ses på företagets kontor på Kråketorpsgatan i Mölndal.
– Jag och Jonny startade företaget i mars 2019 och äger det tillsammans. Vi arbetar främst mot företag och utför service och underhåll för industrin, fastighetsbolag och processanläggningar, säger William.
Kyl & Industriteknik i Västs fyra hörnstenar är Kyla, Värme, Styr och Ventilation.
– Vi har ett helhetstänk inom våra fyra hörnstenar och ordnar allt som kan dyka upp inom dessa olika arbetsområden. Det handlar om att optimera driften för våra kunders anläggningar, och att uppnå den lägsta förbrukningen med ett ständigt miljötänk, säger William.

Kostnadseffektiva lösningar som motverkar den globala uppvärmningen
Förutom service av kylanläggningar arbetar företaget med ventilationsanläggningar, injusteringar, renoveringar, ombyggnationer och styr- och reglerteknik.Även förebyggande underhåll är en viktig del av verksamheten, detta för att undvika driftstörningar hos kunderna.
– Vi arbetar med kvalitativa produkter som vi själva vet är bra och det är så vi skapar de bästa lösningarna för kunden. Vi använder helt enkelt produkter som är beprövade och fungerar. Vi är också noga med att det måste finnas reservdelar till det vi använder. I möjligaste mån vill vi även att produkterna ska ha producerats inom EU, detta för att hålla nere utsläppen. Vi har ett genomgående och starkt miljötänk, säger William.
Energieffektivisering löper därmed som en röd tråd genom verksamheten.
– Vi arbetar hårt med att minska miljöpåverkan för våra kunder. Detta gör vi bland annat genom att förmedla förordningen för F-gas samt informera industrier och fastighetsbolag om hur de kan spara pengar och samtidigt motverka den globala uppvärmningen.
Tillsammans med kunden går Kyl & Industriteknik i Väst igenom vilken lösning som blir bäst för varje specifik situation.
– Alla anläggningar ser olika ut. Därför måste vi anpassa oss efter de förutsättningar som finns på plats för att komma fram till den bästa lösningen tillsammans med kunden, säger William.

Söker erfarna kyltekniker
Kyl & Industriteknik i Väst förkortas Kylit och det är också denna förkortning man valt att använda som domännamn på internet, där man har en tillgänglig hemsida.För att erbjuda kompletta lösningar samarbetar företaget med andra yrkesgrupper, såsom elektriker, styrtekniker, ventilationstekniker och VVS-tekniker.Kyl & Industriteknik i Väst ser ljust på framtiden.
– Att vi får mer att görainnebär också att vi behöver bli fler och därför söker vi nu erfarna och duktiga kyltekniker med ett stort intresse för jobbet, säger William och beskriver en arbetsplats där det finns stora möjligheter att trivas.
– Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi främjar att man tar eget ansvar. För oss är det viktigt med medvetenhet, arbetssäkerhet och miljötänk. Vi är öppna för nytänkande och seralltid möjligheter i det vi gör, avslutar William Giorgi.

Research: Jan Arkhede