Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Kvalitetssäkrade rörlösningar till industri och infrastruktur

Medarbetare på Contub arbetar på stort rör.
När kvalitetssäkrade rörlösningar efterfrågas av industrin och i samband med infrastrukturprojekt nämns ofta Contub AB som främsta problemlösare. Contub erbjuder kompletta tjänster och har genom åren servat åtskilliga av de stora aktörerna i det svenska näringslivet.

Borlängeföretaget Contub står för kvalitetssäkra rörlösningar till industri och infrastruktur. Bolaget grundades 1998 och en av de som var med från starten är bolagets VD Jonas Ehrling.
– Vi har lång erfarenhet av att arbeta mot några av de största aktörerna inom svenskt och nordiskt näringsliv. Med vår långa erfarenhet vet vi att varje uppdrag ställer olika krav på rör och ventiler. Genom åren har vi servat åtskilliga stora företag, kommuner och myndigheter som vet att de har med en professionell aktör att göra, säger Jonas.

Flytt som gav mersmak
Jonas Erling började sin karriär som svetsare, tog steget därifrån till arbetsledare och projektledare. 2008 blev han delägare och sedan fyra år tillbaka är han Contubs verkställande direktör. I dagsläget är man drygt 30 anställda stationerade på Hemgatan strax utanför centrala Borlänge, och här producerar man rör på uppdrag av många av landskapets största industrier, såsom SSAB, AGA, Arctic Paper i Grycksbo, Spendrups, Orcla och Stora Enso.
– Vi flyttade verksamheten hit till Hemgatan så sent som i april i år, och flytten har inneburit en ökad produktionskapacitet för oss, berättar Jonas.

Kundkretsen växer
Contub erbjuder skräddarsydda och kundspecifika rörlösningar åt sina kunder. Ambitionen är att så lite arbete som möjligt under produktionen ska ske ute hos kunderna. Med den ökade ytan som flytten till de nya lokalerna inneburit klarar man av att åstadkomma detta i ännu större utsträckning än tidigare.
Även om Contub är ett utpräglat Dalaföretag med majoriteten av uppdragsgivarna på orten är man intresserade av att ta sig an beställningar även från andra håll runt om i landet.
– Allt fler upptäcker våra unika lösningar inom allt från ånga, gas och naturgas till kyla och vatten, och att det arbete vi utför alltid sker på ett professionellt och effektivt sätt, avslutar Jonas Erling.

Research: Axel Eriksson
Text: Örjan Persson