Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Kundanpassade lösningar kring kök och inredning

Tre medarbetare på Inredningsbyggarna i Kungälv.
Det som från början var ett sprutmåleri har med åren förvandlats till en expert på kök och inredningssnickerier. Inredningsbyggarna i Kungälv AB tillverkar allt från måttanpassade kök för privatpersoner till restauranginredning och receptionsdiskar.

1987 startade Lars-Erik Andersson Göteborgs Sprutmåleri på Ringön. 2011 gick flyttlasset till Rollsbo industriområde i Kungälv där man byggde upp en utställningslokal och en modern fabrik för inredningssnickerier och sprutmåleri. Det utgjorde startskottet för Inredningsbyggarna i Kungälv, ett namnbyte man genomförde för tre år sedan och som på ett bättre sätt sammanfattar företagets verksamhet.
– Vi är helt enkelt specialister på kök och inredningssnickerier, säger Johan Kjeldbjerg som är en av delägarna.
Beträffande köksrenoveringar ombesörjer Johan och hans medarbetare hela processen i rollen som totalentreprenör.
– Vi står för design och tillverkning av stommar och luckor, och tar sedan hjälp av underentreprenörer, såsom rörläggare och kakelsättare för övriga arbetsinsatser. Vitvaror köper vi av lokala samarbetspartners, allt för att det ska bli så smidigt som möjligt för kunden som bara behöver en enda kontaktperson.

Måttanpassat
Hos Inredningsbyggarna i Kungälv utgår man från vad kunden vill ha, varpå man ritar, designar och måttaanpassar allt efter dennes behov och önskemål. En kund som efterfrågar ett måttanpassat kök erhåller till exempel ett förslag i 3D att ta ställning till.
– Fördelen med måttanpassat är att vi kan använda hela kökets bredd och djup för att åstadkomma ett så maximalt utnyttjande av det befintliga utrymmet som möjligt. Vi anpassar stommarna efter bredd, höjd, befintliga rör med mera, varpå vi tillverkar köket från grunden med stommar, lådor och köksluckor i vår fabrik, säger Johan.
I den stora, ljusa fabrikslokalen som ligger i anslutning till utställningslokalen står olika maskiner uppställda. Under vårt besök jobbar sju personer med att tillverka måttanpassade köksluckor ochspecialsnickerier, samt renovering av innerdörrar. Johan visar upp en gigantisk maskin där man kan tillverka det mesta utifrån ett skivmaterial. I en annan del av lokalen sprutmålar man de olika delarna till exempelvis ett kök.

Bred kundkrets
Köksinredning står för den största delen av Inredningsbyggarnas verksamhet, men härutöver tillverkar man även en hel del annat på beställning, som exempelvis receptionsdiskar för kommuner och företag, restauranginredning och takstolar.
Vi får ofta förfrågningar kring handikappanpassade lösningar i form av allt från höj- och sänkbara skåp till speciallösningar av olika slag. Vi är dessutom återförsäljare av Corian, beslag från Blum med mera, upplyser Johan Kjeldbjerg.
I kundkretsen finns såväl privatpersoner som företag, kommuner, fastighetsbolag, hotell och restauranger, företrädesvis i Kungälv, Ale och Stenungsund med omnejd, men även i Storgöteborg
– Framtiden ser ljus ut, anser Johan.
– Vi har mycket att göra så för oss gäller det att effektivisera för att kunna bistå ännu fler kunder. Härutöver kommer vi att fortsätta fokusera på kvalitet och miljö, det är inte minst viktigt med en arbetsmiljö som är bra för oss som jobbar. Det är en helhet som måste fungera för att vi ska kunna fortsätta leverera topprodukter.

Research: Christian Forsling
Text: Örjan Persson