Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Komplett tjänsteutbud i oberoende logistikpartner

Medarbetare från Logfab framför trailer.

Hos den oberoende logistikpartnern Logfab har medarbetarna lång erfarenhet inom allt som rör effektiv logistik. Det gör Logfab till en komplett leverantör av tjänster kring allt som rör transporter, lagring, upphandling och utbildning. Företaget har haft en mycket god utveckling och står idag för ett koncept som bland annat innefattar körningar såväl inrikes som på kontinenten.

Logfab är en helt oberoende leverantör av gods, företrädesvis för aktörer i Mellansverige. Med egna eller inhyrda fordon erbjuder man transporter både in- och utrikes, och med hjälp av ett stort nätverk kan man skräddarsy transporter helt efter beställarnas önskemål och behov.
– Vi förfogar över allt från egna kranbilar till specialfordon och kör linjetrafik, dels mellan Dalarna och Mälardalen men även på uppdrag mellan Dalarna och Västerbotten. Ett annat stort uppdrag är distribution av handelsstål över hela Dalarna åt flera stålgrossister. Härutöver har vi möjlighet att ordna med budtransporter såväl inom Sveriges gränser som ner på kontinenten, upplyser Andreas Eriksson som leder verksamheten.
Han tillägger att Logfab även jobbar med systemstöd som gör att kunderna i realtid kan spåra godset hela vägen till slutkund.

Stark utveckling
2013 startade Andreas Eriksson upp ett litet åkeri med en enda bil och en omsättning på 100 000 kronor. Andreas har alltid varit otroligt målmedveten och envis vilket gör att åkeriet och lagringsdelen har utvecklats till vad det är idag. Det finns sällan några genvägar, men med hårt slit, lite list och framför allt sunt bondförnuft så går det, menar han. Idag omsätter Logfab nästan 30 miljoner och sysselsätter 25 anställda, varav många utgår från företagets terminaler på Smidesgatan i Borlänge. Andreas själv har jobbat i branschen i snart 30 år och har tidigare innehaft VD-rollen i ett annat åkeri. När man pratar med honom märker man snabbt av den passion han känner för sitt yrkesutövande.
– Jag trivs ypperligt med mitt jobb, oavsett om det handlar om att sitta med vid upphandlingar eller jobba mer hands-on, bland annat genom att köra själv, bekräftar han.
– Vår stora styrka idag är tillgängligheten där kunderna ska kunna nå oss snabbt och få snabb återkoppling, oavsett om det gäller prisförfrågan eller spåning av gods. Det är ju bara att gå till sig själv. Du ringer dit du vet att du får svar och ibland kan även ett negativt besked göras om till något positivt. Här gäller det att förekomma sina kunder och erbjuda alternativ.

God sammanhållning
Utöver Andreas träffar vi även Logfabs trafikledare Per Davidsson, som jobbat tillsammans med Andreas under många år och tidigare var chaufför, samt Elin Larsson, som jobbar som arbetsledare och med administration. Utöver dessa är även Andreas 27-årige son Viktor involverad i företaget. Stämningen på kontoret är lättsam och trevlig, vilket verkar genomsyra hela företaget.
– Vi lägger stor vikt vid att alla ska trivas, det gäller såväl vi som jobbar här på kontoret som våra chaufförer. Vi har en god sammanhållning och det tror vi är en starkt bidragande orsak till våra framgångar, säger Per Davidsson och avrundar:
– För Logfab kommer kunden alltid först.
Andreas ledord är att kvalitet är A och O. De kan inte alltid att vara snabbast men kommer däremot alltid med godset när de verkligen har lovat det.

Research: Axel Eriksson
Text: Örjan Persson