Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Komplett maskinleverantör till lantbruk och entreprenörer

Maskin från Gunnars Maskiner på hygge i solnedgången.
Gunnars Maskiner är samarbetspartnern att vända sig till för såväl lantbrukare som markentreprenörer. Gunnars Maskiner, med anor sedan 1920-talet, är en helhetsleverantör av maskiner, grönyta, entreprenad och lantbruk och står för ett koncept som innefattar allt från försäljning till service och reservdelar.

I augusti förra året förvärvade Gunnars Maskiner AB Skene Järns avdelning för professionella grönytemaskiner. I april i år flyttades verksamheten till Brämhult i Borås som i dagsläget hyser åtta anställda. Här träffar vi platschef Marcus Ivarsson som beskriver Gunnars Maskiner som ett fullserviceföretag med maskiner för lantbruk, entreprenad och grönytor.
– Vårt koncept innefattar allt från försäljning till service och reservdelar. Service utför vi både i våra egna lokaler och på plats hos kunden. Här i Borås förfogar vi över två fullt utrustade servicebussar för ändamålet, berättar Marcus.

Välkända kvalitetsmärken
I Gunnars Maskiner betonar man vikten av kvalitet i alla led. Därför jobbar man uteslutande med maskiner från välkända tillverkare. Företaget är till exempel återförsäljare för amerikanska John Deere som står för en mängd världsledande produkter.
– Här kan vi erbjuda allt från en liten gräsklippare till traktorer och tröskor för lantbrukare. Vi har till exempel traktorer på mellan 25 och 400 hästkrafter, upplyser Marcus Ivarsson.
På entreprenadsidan är Gunnars Maskiner återförsäljare för japanska kvalitetsmärket Yanmar som bland annat tillverkar lastmaskiner och grävmaskiner på mellan ett och tio ton. Maskiner från tyska Holder attraherar många beställare inom kommuner och fastighetsbolag.
– Holder är en maskin för året runt-bruk som kan förses med en mängd olika redskap, vilket gör att samma maskin kan sopa gator, klippa gräs, utföra snöröjning och bekämpa ogräs, berättar Marcus.
Ljungby Lastmaskiner samt lantbruksmaskiner från Väderstad är andra exempel ur Gunnars Maskiners breda sortiment.

Tydliga ambitioner
Gunnars Maskiner startades i Åsarp redan 1926 och drivs idag av den tredje generationen med VD Martin Gunnarsson i spetsen. Huvudkontoret ligger alltjämt i Åsarp, norr om Ulricehamn, men sedan starten har verksamheten vuxit väsentligt till att idag omfatta ytterligare sex anläggningar i Vara, Skövde, Kungälv och Borås, samt två serviceverkstäder i Töreboda och Lidköping. Totalt sysselsätter bolaget idag ett hundratal anställda.
– Vi har fått en bra start här i Borås och ambitionen är att vi ska fortsätta växa, inte minst genom att anställa mer personal. Vi har fått god respons för de satsningar vi gjort, så vi har all anledning att se framtiden an med tillförsikt, avslutar Marcus Ivarsson.

Research: Stefan Carewall
Text: Örjan Persson