Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Innovationer och framtidens IT-lösningar

Netmine har etablerat sig som experter inom IT-teknik och systemutveckling och jobbar med innovativa IT-lösningar som sträcker sig över en rad olika branscher. Företaget firade 20 år förra året (2023) och har alltid haft ett starkt fokus på det personliga med sitt okrångliga sätt. De har i många fall varit en central del i den tekniska utvecklingen och öppnat en värld av möjligheter för sina kunder.

IT-branschen har utvecklats en hel del under Netmines 20-åriga historia. Det har alltid varit viktigt för Netmine att hänga med i utvecklingen. Företaget arbetar med IT-teknik och systemutveckling och har etablerat sig som experter inom att förenkla IT-strukturer. Man erbjuder innovativa lösningar som sträcker sig över en rad olika branscher.
– Vår IT-avdelning fokuserar på att erbjuda expertkonsultationer och prioriterar säkerhet, säger Magdalena Hellman, som är marknadschef på Netmine.

Internet of Things
Internet of Things (IoT), som på svenska kallas Sakernas internet, handlar, enkelt uttryckt, om att koppla upp enheter, allt från hushållsapparater till fordon, till internet. Enheterna kan sedan styras via ett system, ofta i form av en app som kan laddas ner till en smartphone eller liknande enhet. Att bygga IoT-lösningar har blivit en stor del av Netmines dagliga arbete. Som exempel nämner Magdalena Hobby Caravan, den största tillverkaren av fritidsfordon i Europa. Netmine har integrerat sina IoT-lösningar i husvagnarna, vilket möjliggör styrning av hela fordonet via appar.

– Styrning via bluetooth har blivit en standardfunktion i Hobby Caravans husvagnar berättar Magdalena.

Netmine fortsätter hela tiden utveckla sina IoT-lösningar. En del av detta arbete är att samla in data från kundernas produkter för framtida integrationer av AI-lösningar.
– Detta börjar engagera både små och stora kunder. Det handlar i många fall om att börja någonstans och vi föreslår såklart att man kommer till oss, säger Magdalena med glimten i ögat.

Stark företagskultur
Netmine jobbar väldigt mycket med sina mjuka värden och har ett starkt fokus på sin företagskultur.
– Vår vision betonar vikten av att skapa en miljö där både kunder och medarbetare trivs och känner sig välkomna, säger Magdalena.

Netmine sysselsätter för tillfället 38 medarbetare och man är på ständig jakt efter välutbildade och erfarna IT-tekniker och utvecklare.

Intervju: Ossian Wigton
Text: Andreas Ziegler