Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

I AnVa Rostfritt & Smide är ingenting omöjligt

I AnVa Rostfritt & Smide finns lång tradition av kvalificerad plåtbearbetning. Kunskap, kompetens och utrustning gör att man kan ta fram produkter och lösningar för alla behov.
– Hos oss är ingenting omöjligt, säger Hans-Peter Lindlöf, VD.

AnVa Rstfritt & Smide etablerades redan i mitten av 60-talet och har med andra ord funnits med genom hela den omfattande utvecklingsfas som verkstadsindustrin upplevt sedan dess. Det har format ett gediget koncept där modern teknik förenas med stort yrkeskunnande och gamla, beprövade arbetssätt, vilket också skapat ett företagsklimat där inga uppdrag är omöjliga.
Sedan 2017 ägs bolaget av industrikoncernen AnVa Industries och sysselsätter 25 anställda under ledning av Hans-Peter Lindlöf.
– Vi gör allt inom plåtbearbetning och verkar ofta i rollen som underleverantör av svetsade stål- och plåtkonstruktioner. Vi besitter lång erfarenhet inom vårt gebit och är duktiga på att anpassa produktionen efter nya uppdrag. Flexibilitet är ett av våra adelsmärken, säger Hans-Peter.

FS-Skopan
I AnVa Rostfritt & Smide jobbar man med alla förekommande arbetsmoment, såsom laserskärning, kapning, klippning, kantpressning, stansning, slungblästring, robotsvetsning och svetsning. I verkstaden finner vi bland annat två laserskärmaskiner, tre kantpressar, en CNC-maskin och svetsar.
– Manuell svetsning är en av våra starka sidor, liksom ytbehandling som lackering och galvanisering. Här samarbetar vi också med andra lokala aktörer, berättar Hans-Peter Lindlöf.
AnVa Rostfritt har också ett eget varumärke, FS-Skopan, som innefattar entreprenadredskap för gräv- och lastmaskiner. Här finns ett flertal skopor för olika ändamål, vilka når kunder över hela Sverige genom återförsäljare.

Hög kapacitet
AnVa Rostfritts kunder består i huvudsak av aktörer inom tillverkningsindustrin i närregionen. Man tillverkar exempelvis detaljer i laserskuren plåt och rör till maskinstativ och kan ta fram allt från enkla till riktigt komplexa produkter.
– Vi är bra på att tillverka riktigt stora objekt. För Swisslog producerar vi olika komponenter för deras tillverkning och för Maskinmekano i Jönköping gör vi bland annat stora chassin. ABB i Jönköping är en annan kund, för vilken vi tar fram stativ och ett flertal andra objekt, berättar Hans-Peter Lindlöf, och berättar avslutningsvis att man just nu håller på att implementera ett nytt affärssystem.
– Härigenom får vi en mer effektiv styrning på tillverkning och uppföljning, vilket skapar en bättre struktur i hela verksamheten.

Research: Stefan Carewall
Text: Örjan Persson