Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Hyrmaskiner för byggproffs och hemmafixare

Tre medarbetare på Persson Hyrmaskiner.

Såväl hemmafixare som proffs i behov av högkvalitativa bygg- och entreprenadmaskiner och utrustningar har en utmärkt part att vända sig till i Persson Hyrmaskiner AB. Här erbjuder man uthyrning på både kort och lång sikt av allt från handverktyg till liftar och bodar.

Persson Hyrmaskiner har sitt ursprung från tidigt 60-tal. Sedan dess har bolaget expanderat till att idag omfatta fem depåer på Ringön i Göteborg, i Kungälv, Uddevalla och Trollhättan, samt i Mölndal där företaget just nu håller på att etablera sin sjätte depå.
Vi träffar Tony Wilsson som är depåchef i Trollhättan. Han arbetade tidigare i byggbranschen. Han berättar att depån i Trollhättan etablerades 2018 och erbjuder uthyrning av ett stort utbud av maskiner, verktyg och liftar.
– En stor fördel för både oss och våra kunder är att våra fem depåer äger alla maskiner tillsammans. Vår slingbil, som trafikerar depåerna flera gånger om dagen, lämnar och hämtar de maskiner som kunderna efterfrågar. På så sätt finns det kunden efterfrågar tillgängligt. Här i Trollhättan har vi tillgång till både en flakbil med kran, en tung lastbil samt en mindre depåbil, med vilka vi kan leverera snabbt till våra kunder, säger Tony Wilsson.

Servicefokus
Tony konstaterar att kunder som valt Persson Hyrmaskiner ofta väljer att återkomma tack vare deras höga servicenivå.
– Vårt motto är att våra kunder aldrig ska behöva stanna upp, inte ens när en maskin krånglar. Vi åker ut och reparerar på plats så att kunden inte ska behöva packa ihop och tappa en massa tid, säger Tony.
En annan konkurrensfördel är företagets stora kunnande om de maskiner man hyr ut. Kunden behöver bara nämna vad för slags projekt eller arbetsinsats det handlar om, varpå Tony och hans medarbetare plockar fram en optimal lösning.

I ständig utveckling
Det pågår ett ständigt arbete i Persson Hyrmaskiner i syfte att utveckla verksamheten. Man har till exempel startat en utbildningsavdelning där man utbildar både personal och kunder inom bland annat säkra lyft, fallskydd, heta arbeten, travers och ställningsbyggnation.
– För oss är det förstås viktigt att vi har kunskapen i huset, understryker Tony Wilsson.

Research: Robert Ullberg
Text: Örjan Persson