Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Husqvarna lanserar robotgräsklippare utan slinga för privata trädgårdar

I början av 2023 lanserar Husqvarna sin första robotgräsklippare utan slinga för privata trädgårdar. Med Husqvarnas satellitstyrda navigeringssystem kan robotgräsklipparna arbeta inom virtuella gränser. Detta gör det enkelt att bestämma var den ska klippa, när och med vilken gräslängd, utan att behöva ha en traditionell slinga nedgrävd i marken. Husqvarna Automower® NERA finns i tre olika modeller som passar gräsmattor från 2200 m2 till 5000 m2. Installation, arbetsområden och fredade zoner kan enkelt hanteras via Husqvarna Automower Connect App.

För mer än 25 år sedan lanserade Husqvarna världens första robotgräsklippare och ändrade gräsklippningen för all framtid. Med Husqvarnas senaste Automower® och den banbrytande satellitstyrda navigeringstekniken, Husqvarna EPOS (Exact Positioning Operating System), inleds ett nytt kapitel inom gräsmatteskötsel för konsumenter. Husqvarna EPOS lanserades för tre år sedan för kommersiella användare och är en väl beprövad teknik för professionella robotgräsklippare. Detta inkluderar Husqvarna Ceora, en robotgräsklippare med kapacitet att klippa gräsmattor på upp till 50 000 m2.

En pionjär i branschen
Husqvarna Automower® NERA kan arbeta med en precision på 2-3 cm och klarar av ojämn terräng och sluttningar med upp till 50 procents lutning. För att Automower® NERA-serien ska fungera utan slinga kompletteras den med ett EPOS-plug-in-kit, som säljs som ett separat tillbehör.
– Husqvarna gör trädgårdsskötsel och gräsklippning enkelt där smarta robotar och uppkopplade enheter gör det mesta av jobbet. Som pionjärer och världsledande inom robotgräsklippare vill vi fortsätta driva utvecklingen framåt. Vi är verkligen glada över att kunna erbjuda både proffs och nu privata trädgårdsägare denna innovativa lösning utan slinga, säger Glen Instone, President Husqvarna Forest & Garden.

Källa: Husqvarna Group