Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Höga förväntningar hos utställare på hi Tech & Industry Scandinavia

Bland Europas mässarrangörer är danska MCH Messecenter Herning en aktör det hela tiden händer mycket kring och som ständigt utvecklas. Den 3–5 oktober arrangeras fackmässan hi Tech & Industry där besökare och deltagare ges en inblick i framtidens tekniska industrilösningar. Det är ett återkommande event som hela tiden ökar i popularitet, och som i allt väsentligt utgör en viktig mötesplats för teknikbranschens aktörer.

Ända sedan fackmässan hi Tech & Industry Scandinavia etablerades för 60 år sedan har den haft ett stort internationellt genomslag. Andelen utländska besökare och utställare har årligen ökat och årets mässa, vilken arrangeras den 3–5 oktober, är inget undantag.
– Ambitionen med hi Tech & Industry Scandinavia är att skapa ett kunskapsforum för industrin. Det råder ett allt större intresse av att synas på en av Nordens främsta mässor, många utställare från tidigare mässor har redan bokat sina platser. Vi ser också att antalet intresserade utställare från både Sverige och Norge ökar, vilket vi förstås är väldigt glada för, säger Sisse F Merrild Nielsen som är projektledare för hi Tech & Industry Scandinavia.
Hon tillägger att mässan 2019 lockade 20 000 besökare och 700 utställare och att hon hoppas att siffrorna kommer att överträffas 2023.

Viktig mötesplats
hi Tech & Industry har genom utvecklats till Nordens ledande mässa inom sitt område. Den består i år av fem fokuserade mässor: automation och robotteknik, maskiner, svetsning och produktionsutrustning, intern logistik, underleverantörer samt livsmedelsteknologi.
– Det kommer att presenteras en rad spännande nyheter. Förutom möjligheter för besökare att möta framtidens industritekniska lösningar avhålls en rad spännande föreläsningar. Samtidigt utgör mässan en mötesplats som bygger nätverk och möjliggör för deltagare och besökare att träffa framtida samarbetspartners, säger Sisse F Merrild Nielsen.

Många har redan bokat sin plats
Coronapandemin resulterade i att många mässarrangörer tvingades ställa in sina evenemang. När det gäller hi Tech & Industry Scandinavia-mässan har MCH lyckats hantera pandemins baksidor på ett förhållandevis bra sätt.
– Vi hade faktiskt en hel del tur eftersom restriktionerna lättades för två år sedan, vilket innebar att vår mässa kunde genomföras, om än i reducerad. Vi vet att ett antal mässor drabbades men vi i Herning satsar hårdare än vad vi har gjort tidigare och ser nu stora möjligheter att växa avseende både utställare och besökare. Vi hjälper alla våra utställare så att de får så stor exponering som möjligt, säger Sisse F Merild Nielsen.
Hon hoppas på stor representation från Sverige på hi Tech & Industry och påpekar att platsen för mässan är lättillgänglig för svenska besökare, via både bil, tåg och färja.
– Vi är oerhört förväntansfulla inför mässan, redan nu är fler än hälften av utställningsplatserna uppbokade, och vi upplever dessutom att uställarna i allt högre utsträckning bokar större montrar. Det är bara att kontakta oss så hjälper vi till med att planlägga och bygga optimala utställningsplatser. Vi kan också ombesörja olika övernattningsalternativ för våra utställare, informerar Sisse F Merrild Nielsen.

Text: Örjan Persson