Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Höga ambitioner i Smålands snabbast växande transportföretag

Boman Express är en av de snabbast växande budaktörerna på den småländska marknaden. Internationella körningar och expresstransporter är specialiteterna i ett bolag med höga ambitioner. Här vill man bli Sveriges ledande kedja för express- och budtransporter.

Sedan starten 2008 med endast en bil har Boman Express vuxit organiskt till att bli en tongivande aktör inom express- och budtransporter. Tommy Boman leder det framtidsstarka företaget som idag är en av de snabbast växande budaktörerna på den småländska marknaden.
– Vi står för flexibla, snabba och kostnadseffektiva logistiklösningar och kan idag leverera till större delen av Europa inom 24 timmar. Genom vårt systerföretag Boman Gardhage kan vi dessutom erbjuda linjetrafik på sträckan Småland – Norge. Våra linjebilar avgår varje kväll från Värnamo till Oslo med omnejd, upplyser Tommy Boman.
Han berättar att bolagets kunder sträcker sig från olika leverantörer inom tillverkningsindustrin till storskaliga butikskedjor.
– För oss är det viktigt att bygga starka kundrelationer och att vi hela tiden strävar efter att förstå och uppfylla våra kunders behov.

Vill bygga franchisekoncept
Byggandet av nya lokaler på 11 000 kvadratmeter mark 2022 är resultatet av stadig tillväxt och ett bestämt engagemang för expansion. Ambitionen i Boman Express är tydlig: företaget ska bli Sveriges ledande kedja för express- och budtransporter. Tommy är en entreprenör med tydliga framtidsvisioner. Ett av de mest betydande initiativen inkluderar lanseringen av ett franchisekoncept inom transport och logistik.
– Med detta koncept kan vi på ett snabbare sätt växa och få till oss lokal spetskompetens i de geografiska zoner vi kommer etablera oss. Vi jobbar hårt med kundorientering och har som mål att utöka vår närvaro i hela Norden, säger Tommy Boman.

Fokus på framtiden
Tommy framhåller betydelsen av att hela tiden tänka framåt i en bransch som är under ständig förändring. Därför är bolagets fordonspark inte bara optimerad för dagens krav utan även anpassad för att möta kommande utmaningar.
– Genom att aktivt följa och anpassa oss efter omställningarna i branschen ser vi till att hela tiden ligga i framkant. Ett segment som vuxit mer genom åren är ”in-night”-leveranser där kunderna gör sena beställningar hos sin leverantör som vi sedan distribuerar under natten så att godset finns på plats när solen går upp, säger Tommy Boman som i dagsläget har 30 anställda.
Han är dock mer eller mindre ständigt på jakt efter fler erfarna chaufförer. Kunskap och kompetens värdesätts i en ständig strävan efter att bygga en stark och pålitlig arbetsstyrka.

Intervju: Ossian Wigton
Text: Örjan Persson