Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Hög kompetens och ett komplett utbud inom lagerinredningar

Exteriör av högkvarter för Rudells Lagerinredningar.

Rudells Lagerinredningar är ett gediget familjeföretag i Kungälv som erbjuder ett komplett utbud inom lagerinredningar. Här finns allt från pallställ, hyllställ och entresol till tjänster inom lager, förråd och industrier. På Rudells Lagerinredningar kombinerar man erfarenhet med kunskap, kvalitetsinredningar och flexibla helhetslösningar. Företaget har en stadig tillväxt och många långsiktiga samarbeten.

Svensk Leverantörstidning träffar Annelie Rudell, som är VD och delägare på Rudells Lagerinredningar, samt hennes bror Björn Rudell, som också är delägare, och syskonens mor Kristina Rudell, som grundade företaget tillsammans med sin man Lars-Erik Rudell. Välkomnandet till företaget är varmt och det märks tydligt att detta är ett gediget familjeföretag där en engagerad och stor familj med stark sammanhållning driver verksamheten framåt.
– Kristina Rudell och Lars-Erik Rudell grundade företaget tillsammans i slutet av 1990-talet. Lars-Erik har lämnat oss för tidigt, men vi driver företaget vidare i hans anda, berättar familjen Rudell.
Familjen Rudell hade ett lantbruk från början, men när lågkonjunkturen kom började man se sig omkring efter andra möjligheter.
– Lars Erik tog ett arbete som montör och startade sedan Rudells Lagerinredningar. Inledningsvis erbjöd företaget montörer inom lagerinredning, men verksamheten växte och utvecklades succesivt. När våra kunder började efterfråga försäljning av lagerinredningar så tog vi tag i det direkt. Vi har erbjudit lagerinredningar sedan 2005. Numera är vi kompletta inom lager, nytt liksom begagnat, berättar familjen Rudell.
Idag är man fem bröder och en syster som tillsammans med mamma Kristina driver företaget. Familjemedlemmarna kompletterar varandra väl.
– Alla har börjat i företaget tidigt. Förutom Annelie och Björn är det syskonen Anders, Johan, Erik och Fredrik som arbetar här. Företaget är helt familjeägt och alla har olika positioner som de brinner för, vilket gör att verksamheten flyter på perfekt. Till exempel är Anders utbildad inom besiktning och håller utbildningar i pallställslära. Erik arbetar som lagerchef, Johan och Fredrik är montageledare och Kristina är ekonomiansvarig, berättar familjen Rudell.

Brett utbud och flexibla lösningar
Rudells Lagerinredningar har olika affärsområden. Man erbjuder försäljning av pallställ, grenställ, hyllställ och entresol. Man erbjuder också montering och demontering av lagerinredningar, liksom underhåll av lagerinredningar. Därtill köper man upp begagnade lager.
– Vi erbjuder även alla tillbehör inom lagerinredningar, liksom besiktning och reparation av lagerinredningar, säger familjen Rudell.
På Rudells Lagerinredningar menar man att alla kunder är lika viktiga, stora som små.
– Hos oss är man välkommen att beställa allt ifrån en hylla till en inredning på flera tusen m2. Vi är flexibla. Vi har mycket kunskap, en lång erfarenhet och hjälper våra kunder att designa en inredning som fungerar optimalt. Givetvis är alla våra inredningar av hög kvalitet.

Stark sammanhållning mot gemensamt mål
Rudells Lagerinredningar utgår från Kungälv men arbetar i hela Sverige.
– Vi har 2200 m2 kontor och lager i Rollsbo. När det kommer till nya inredningar arbetar vi med flera olika märken. Vi samarbetar med stabila partners som tillverkar flexibla inredningar av hög kvalitet och har snabba leveranser. Vi är idag den enda svenska återförsäljaren av den spanska pallställstillverkaren AR Rackings produkter. Det är enkelt att beställa hem våra produkter från vår nätbutik, berättar familjen.
Rudells Lagerinredningar arbetar bara med egen personal, som de vet är duktiga montörer.
– Idag är vi totalt 14 anställda och vi har en stadig tillväxt i företaget, främst på montagedelen där vi nyanställt två montörer. Men vi vill inte växa för fort, utan ha en kontrollerad tillväxt med kunden i fokus. Vi eftersträvar alltid långsiktiga relationer med våra kunder.
Familjen Rudell återkommer till personalens betydelse för företaget och att man tillsammans arbetar mot det gemensamma målet att utveckla företaget och låta det växa.
– Vi är stolta över vår personal, som är handplockad och en del av familjen. Vi arbetar i ett stort team där alla hjälps åt. Vi lyssnar lyhört på allas idéer om verksamheten och utvecklar företaget tillsammans, detta gör oss väldigt starka, avslutar Annelie Rudell, Björn Rudell och Kristina Rudell.

Research: Oliver Malm