Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Historiskt spadtag – här byggs Sveriges första RAW-bostäder

Konceptbild av RAW Rosendal av RAW Property.

Ett nytt stycke bostadshistoria har skrivits i Uppsala. Det första spadtaget har tagits för RAW Rosendal – ett helt nytt bostadskoncept från RAW Property. Konceptet går ut på att köparen bestämmer planlösning, ytskikt och interiör. Intresset är stort – över 60 procent av bostäderna är redan sålda.

– Det känns helt fantastiskt att ta spadtaget för Sveriges första RAW-projekt. Resan hit har varit lång och vi är tacksamma för förtroendet vi fått från Uppsala kommun, säger Oliver Thornton, vd på RAW Property.

Positiv respons
RAW är ett helt nytt bostadskoncept i Sverige där köparen har full frihet över sina kvadratmeter. Uppsala blev första stad där denna satsning görs, och responsen är positiv.
– Vi tyckte redan tidigt i processen att RAW Property hade en spännande idé, så vi var inte särskilt svårflörtade. Jag ser fram emot att komma tillbaka hit när huset är klart för att se hur alla satt sin egen prägel på sina hem, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande i Uppsala.
Pålningen är redan igång och inflyttning beräknas ske hösten 2021.
– Det känns kul att utveckla det här projektet tillsammans med ett fantastiskt team, bland annat Johan Berg, Berg Thornton Arkitekter och totalentreprenören Reomti, säger Oliver Thornton.
Fler RAW-projekt är planerade, bland annat i Linköping och i Stockholm.

Det här är RAW Property
RAW Property erbjuder bostäder där den boende har total frihet över sina kvadratmeter. Lägenheterna färdigställs inte fullt ut, vilket gör att nya bostäder kan erbjudas till ett lägre pris. Bakom det innovativa bostadskonceptet står Berg Thornton Arkitekter och Jeff Fastighetsutveckling. Besqab är huvudägare av RAW Property, och en aktiv ägare som främst genom styrelseordförande Albert Koistinen utvecklar RAW som bostadsutvecklare.

Källa: RAW Property