Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

God utveckling för kompletta husbyggare

Villor byggda av Villagruppen Gbg AB.
Kvalitet, ansvar och engagemang.
Så lyder ledorden i Villagruppen Gbg AB där man åtar sig allehanda byggprojekt i form av både general- och totalentreprenader. Med stor kunskap och lång erfarenhet lotsar man sina kunder genom hela byggprojektet – från grus till hus.

Villagruppen Gbg AB startades för drygt 20 år sedan och drivs idag genom andra generationen byggare. Henrik Rosenqvist och Andreas Carewall har förstås snickarbakgrund och driver idag ett företag i stark medvind. I år ökar omsättningen från 22 till 30 miljoner kronor.
– Vi är förstås väldigt nöjda med detta, men är samtidigt noga med att vi inte drabbas av växtvärk. Vi får aldrig göra avkall på vår höga kvalitet, betonar Henrik och Andreas.
Vi träffar dem i Villagruppens lokaler, i vilka man verkat de senaste två åren. Företaget sysselsätter åtta fast anställda snickare, och härutöver hyr man även in en hel del personal.
– Ända sedan starten har vi hyrt in samma personer, vilket förstås är en stor fördel för både oss och kunderna, säger Henrik.

Kvalitet, engagemang, ansvar
Villagruppen Gbg AB fokuserar på generalentreprenad, totalentreprenad, byggservice, ombyggnad och tillbyggnad. LB-Hus, OBOS och Västkuststugan är bara några av uppdragsgivarna, vilka finns i ett upptagningsområde från Bohuslän i norr till Varberg i söder.
– Vi bygger kompletta hus från första spadtaget till sista listen, säger Andreas Carewall och lyfter i sammanhanget fram företagets tre ledord: kvalitet, engagemang och ansvar.
– När vi jobbar enligt dessa erhåller vi nöjda kunder, i slutändan handlar det om att överträffa dennes förväntningar. Vi fokuserar starkt på enskilda projekt för att hela tiden kunna upprätthålla högsta kvalitet och service. Det händer att vi tackar nej till jobb eftersom vi månar om att alltid hålla uppsatta tidsramar och utföra fläckfria arbetsinsatser.
Kanske är detta en av anledningarna till företagets framgångar och det faktum att Villagruppen Gbg blivit utsett till Gasellföretag av Dagens Industri tre år i rad. Företaget har funnits länge i branschen och har skaffat sig en etablerad position i densamma.
– Vi har byggt upp ett gott rykte, inte minst eftersom vi är mycket tids- och kostnadseffektiva. Vi hyr till exempel in medarbetare från den ort där bygget sker, upplyser Henrik och berättar att man idag är involverat i ett stort byggprojekt på Hisingen i Göteborg där man bygger ett 50-tal radhus.

Satsar på de unga
I Villagruppen tänker man hela tiden långsiktigt. Det gäller inte minst rekrytering där man jobbar nära de lokala gymnasieskolorna. Idag arbetar tre personer i företaget med ett förflutet på Lerums Gymnasiums byggprogram.
– De har börjat praktisera här hos oss och sedan blivit erbjudna en anställning. Deras ansvarsområden växer ju längre de stannar hos oss, och efter en tid är de färdiga husbyggare, säger Henrik Rosenqvist och framhåller den goda sammanhållning som råder i företaget.
– Det känns alltid roligt att gå till jobbet, och det har vi våra medarbetare att tacka för. De gör inte bara ett väldigt bra jobb utan bidrar också till den goda stämningen.

Research: Carl Ekeberg
Text: Örjan Persson