Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Fullt av aktiviteter i Gävle

Gävle Citysamverkan är en ideell förening vars medlemmar består av näringsidkare i staden. Syftet med föreningen är att verka för utvecklingen av Gävle stadskärna och bidra till mer liv och rörelse. Utöver att anordna egna event, erbjuda tips och liknande via sina sociala medier har man även ett eget presentkort, som kan användas hos 130 företag i city.

Gävle Citysamverkan är en ideell förening som bildades 1997. Idag har föreningen cirka 200 medlemsföretag. Föreningen drivs som ett aktiebolag under det juridiska namnet Gävle Citysamverkan Service AB. I styrelsen finner man bland annat butiksägare, fastighetsägare och representanter från kommunen.
– Vi står bakom varumärket Gävle City och verkar för att öka antalet besökare till stadskärnan genom vårt arbete, eventen vi samverkar kring och deltagande i en rad forum för staden, berättar Daniel Swärd, som är VD verksamhetsansvarig för Gävle Citysamverkan.

Med sina drygt 80 000 invånare är Gävle en av norra Sveriges största städer, som dessutom växer tack vare utbyggnaden av infrastrukturen och ett välmående näringsliv.
– Till skillnad från många andra kommuner klarade sig företagen i Gävle bra genom pandemin, tack vare hårt arbete, alla som handlade och åt lokalt och god sammanhållning bland företagen, säger Daniel.

Aktiviteter
Gävle Citysamverkan både anordnar och främjar olika event och kulturhändelser. När vi kikar in på hemsidan i början av februari finner man ett antal tips rörande skridskoåkning för alla åldrar på startsidan. Det går även att läsa om bland annat TV4, som sänder live från Stortorget och Alla-hjärtans-dag-eventet Kärleksbro, som äger rum på Centralbron. Flikarna högst upp på sidan ger vägledning för de som letar efter någonstans att äta, shoppa eller gå till frisören.
– Utbudet och mångfalden i stadskärnan gör att City är viktiga för stadens attraktion och dragningskraft. I rapporten Cityindex såg vi att verksamheterna i Gävle har en högre snittcheck än många jämförbara städer, säger Daniel.

Presentkortet Gävle City
Gävle Citysamverkan står bakom presentkortet Gävle City, som är ett lokalt presentkort som ger tillbaka till företagen i staden. Presentkortet är mycket mångsidigt, då det kan användas hos 130 företag i stadskärnan, exempelvis hos gym, frisörsalonger och restauranger.
– Presentkortet går att köpa i Gallerian 9:an, i Flanör eller på vår hemsida, berättar Daniel.

Kortet kan laddas med valfritt belopp mellan 100–5 000 och man kan kolla sitt korts saldo enkelt genom att skanna QR-koden med sin smartphone. Presentkortet är ännu en satsning som visar samverkan i staden.

Intervju: Axel Eriksson
Text: Andreas Ziegler