Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Fullservicehotell i avkopplande atmosfär

I den lilla pittoreska kuststaden Grenaa, endast ett par minuter från färjan mellan Varberg och Grenå ligger Hotel Marina. Endast ett hundratal meter från havet och med en makalös utsikt har det anrika hotellet ett perfekt läge för de som eftersträvar avkoppling i en idyllisk miljö.

Hotel Marina andas inte bara historik och atmosfär utan också kvalitet rakt igenom.
– Vi arbetar som en familj och vill att våra gäster ska känna sig som hemma här, säger Anita Hansen som är hotellets direktör.
– Även om vi ser oss som ett konferenshotell med all tänkbar utrustning kan vi arrangera allt från företagsfester till traditionellt boende för semestrande turister. Vi brukar säga att vi är ett hotell som ändrar karaktär under året. När företagsgästerna checkar ut inför sommaren checkar barnfamiljerna in, berättar Anita.
Hotellets kök är välkänt. Maten som lagas med lokala råvaror uppskattas av många gäster som återkommer regelbundet.

Sevärdheter inom räckhåll
Oavsett om man är konferensgäst eller familj på genomresa ligger hotellet i centrum av den vackra och aktiva lilla staden Grenaa. Med hotellet som bas kan semestrande familjer nå Legoland på knappt två timmar och Skagen på ytterligare en halvtimme.
– Andra sevärdheter nära oss är det världskända Kattegattcentret med sina hajar, äventyrsparken Djurs Sommerland, Fregatten Jylland och, framför allt, en av Danmarks bästa badstränder som ligger nästan utanför hotelldörren, berättar Anita Hansen.
Via hotellets särskilda konferens- och evenemangsavdelning erbjuds gästen full service. Det kan gälla allt från en guidad tur i det gamla Ebeltoft till företagsaktiviteter i den gamla fregatten Jylland eller teambuilding med olika inslag.
– Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid, säger Anita entusiastiskt och berättar att hotellets skräddarsydda arrangemang och konferensdygn prismässigt är mycket attraktiva, och kan konkurrera med hotell i både Danmark och övriga Norden.

Hög kapacitet
Trots hotellets höga kapacitet med 20 enkelrum, 27 dubbelrum som kan göras om till enkelrum vid konferenser, och 22 familjerum har man lyckats bevara det lilla hotellets atmosfär. Så sent som i år har man dessutom byggt ett antal ferielägenheter på 45 kvadratmeter som lämpar sig utmärkt för familjer. I priset kan gästen välja mellan att laga maten själv eller låta hotellet stå för frukost och middag.
Hotellet har också inrättat ett fitnesscenter för sina gäster och swimmingpoolen och bubbelpoolen är uppskattade inslag för trötta affärsmän och barnfamiljer.
– Vi har också en wellnessavdelning där man kan erhålla olika typer av kroppsbehandlingar, men dessa måste förbeställas eftersom efterfrågan är stor. Vi erbjuder ju ett flertal olika paket, såsom weekendupplevelser med olika inslag, och i dessa ingår ofta även önskemål om exempelvis massage, så det är viktigt med förbeställning, tipsar Anita Hansen avslutningsvis.

Text och research: Bengt-Olle Persson