Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Från Bryggan till de stora musikfestivalerna

U-Port började med att Sebastian Andersson såg potential i att ha konserter på Bryggan i Ulricehamn. Detta var början på U-Port Festival, som utsågs till Sveriges bästa evenemang 2018. Idag medverkar man på många av de största musikfestivalerna i landet, exempelvis Way Out West och Lollapaloza. Under pandemin anpassade man sin verksamhet, vilket gör att man numera även bland annat hanterar platsavdelningen för filmproduktioner.

Sebastian Andersson har en mångfacetterad bakgrund. Han har bland annat bedrivit restaurangverksamhet och sysslat med spelutveckling och webbutveckling. När han fförvärvade Bryggan i Ulricehamn såg han det som en möjlighet att ge sig in i evenemangsbranschen.
– Jag såg potential för en helg av kulturella upplevelser. Det som ursprungligen var tänkt som en enkel konsert utvecklades snabbt till U-Port Festival, berättar Sebastian.

U-Port Festival var bara början
U-Port Festival har vuxit exponentiellt sedan starten 2013 och utsågs 2018 till Sveriges bästa evenemang. Efter framgångarna med denna festival har U-Port utvecklats till en nyckelaktör vid stora evenemang som EU-toppmötet i Göteborg, Lollapalooza och Pingis-VM i Halmstad. Man kan ta ansvar för allt från stora tältbyggnationer, infrastruktur med barer, ström, teknik, ljus och miljö till att vara platsansvariga. U-Port har, gång på gång, visat sig vara en pålitlig partner när man vill skapa minnesvärda och sömlösa evenemang.
– Vi erbjuder kompletta lösningar för evenemang av alla storlekar, allt från bröllop till EU-toppmöten. Dels har vi ett fullspäckad lager av material, lite av mycket och mycket av lite, dels har vi ett brett och nära kontaktnät för snabba puckar med närhet till exempelvis Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Oslo, säger Sebastian.

Nya horisonter
Pandemin satte stopp för i stort sett alla evenemang i branschen. För att överleva som företag behövde U-Port anpassa sin verksamhet. Man gjorde detta genom att engagera sig i filmproduktioner. I dagsläget har man agerat platsavdelning för kända produktioner som ”Clark”, ”Utvandrarna”, ”Svart krabba” och ”Bränn alla mina brev”.
Sebastian betonar U-Ports ursprung i servicebranschen; att arbeta i samklang med kunderna är av yttersta vikt. Det är ett spännande arbete med mycket utrymme för utveckling och nya upplevelser.
– Vi välkomnar alltid nya talanger som delar vår passion för evenemang och effektivt arbete, avslutar Sebastian.

Intervju: Oliver Malm
Text: Andreas Ziegler