Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Framtidens techbolag jobbar för en bättre framtid

Visualisering av den framtid Nexer jobbar mot, med en människas och en robots hand som möts.

Nexer är ett techbolag som hjälper sina kunder hela vägen, från strategi till teknik och kommunikation. Man kallar sig för framtidens techbolag, då man jobbar med projekt som är viktiga för att företag och organisationer skall vara framgångsrika även imorgon. Samtidigt tar man ett stort socialt ansvar för ett hållbart samhälle.

Strategi, teknik och kommunikation
Nexer jobbar med digital transformation och är experter inom strategi, teknik och kommunikation. Det är ett dynamiskt företag som erbjuder ett ekosystem av tjänster som omfattar allt från affärssystem, cybersecurity, AI och skräddarsydda IT-lösningar till talangprogram och rekrytering inom techområdet.
– Vi är unika i att vi kan gå från strategisk rådgivning till att implementera strategierna med olika tekniklösningar och sedan kommunicera kring förändringen internt till medarbetare eller externt mot kundens slutkund. Vi kan ansvara för hela kedjan, från strategi tills medarbetare eller kunder får ta del av den digitala förändringen, säger Dan Jonsson, som är divisionschef på Nexer.

Tillväxt och utveckling
Nexer befinner sig i stark tillväxt och fortsätter att expandera verksamheten, både i Sverige och övriga världen. Företaget har ett entreprenörsdrivet DNA vilket är en bidragande orsak till tillväxten. Det finns ett stort engagemang och kraft i verksamheten som bygger på varje medarbetares unika expertis och kunskap.
– Vi har fantastiska medarbetare som konsekvent levererar arbete av otroligt hög kvalitet till våra kunder. Vårt värde som företag sitter faktiskt i huvudet på våra medarbetare. Vi är ett renodlat kunskaps- och kompetensbolag, säger Dan Jonsson.

Dan känner Nexer utan och innan, då han har varit med företaget sedan bolaget grundades 1996, då som en del i Sigma-koncernen. I början av 2021 omformades Sigma IT till Nexer som idag är ett techbolag med närmare 2000 medarbetare i 10 länder. Hans kollega, Beatrice Silow, är kultur- och kommunikationschef på Nexer, och har varit på företaget sedan 1999.
– Att trivas och stanna kvar i över 20 år är inte så ovanligt hos oss. Kulturen och värderingarna är väldigt fina och det finns fantastiska utvecklings- och karriärmöjligheter. Det är även väldigt spännande att få vara en del av den utveckling som Nexer driver inom digitalisering, säger Beatrice.

PromisingFuture
Nexer har en aktiv och levande vision med PromisingFuture som genomsyrar allt man företar sig. Företaget vill skapa en lovande framtid för sina medarbetare, kunder och samhället i stort. För närvarande jobbar Nexer med projekt inom exempelvis AI, 5G och hållbarhet, projekt som kan komma hela samhället till godo.
– Tech och digitalisering är en möjliggörare för att skapa en mer lovande framtid, inte minst inom hållbarhetsområdet. Det pågår ständigt många spännande projekt hos oss vilket är något som utvecklar och driver oss framåt, säger Beatrice.

Intervju: Wilhelm Walaker
Text: Andreas Ziegler