Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Flexibilitet och innovation för ett problemfritt bilägande

Företag i trakterna kring Östersund har i VCLS AB en framåtlutad samarbetspartner när det kommer till reparationer och anpassningar av fordonsflottan. VCLS företräder ett brett koncept kring allt från serviceinsatser till avancerade specialbyggnationer, vilket bidrar till ett smidigt bilägande för företagets kunder.

Det är Gustav Eliasson som är mannen bakom VCLS i Östersund. Han har ända sedan barnsben haft ett genuint fordonsintresse och jobbade i fem år på en bilverkstad efter avslutade studier på fordonsgymnasiet i Åre. Därefter sadlade han om till att bli motorsportmekaniker med hela världen som arbetsfält.
– Under vinterhalvåret brukade det bli lite lugnare och då passade jag på att åta mig en del uppdrag privat. Det visade sig att fler och fler efterfrågade min hjälp, så till slut bestämde jag mig för att starta eget. Jag såg att det fanns ett stort behov av det jag erbjöd, berättar Gustav som vid två tillfällen har tävlat i Yrkes-SM för personbilsteknik.

Från service till specialanpassningar
I VCLS vänder sig Gustav nästan uteslutande till regionens företag. VCLS har två inriktningar: traditionella verkstadstjänster som service, reparationer och felsökningar, samt utrustning och anpassning av arbetsfordon enligt kundernas önskemål.
– Vi kan göra allt från att utrusta fordonen med extraljus till att utföra specialbyggnationer och installera verkstadsinredning. Härigenom vill vi vara en trygg och stabil samarbetspartner som bidrar till ett problemfritt bilägande för både små och stora företag, säger Gustav Eliasson.
Han berättar att de inom ramen för verksamheten även håller på att utveckla ett nytt projekt – 3D-skanning av fordon i syfte att på ett enklare sätt kunna anpassa bilen efter kundernas specifikationer.

Kvalitet och förtroende
I VCLS strävar man efter att vara den transparanta verkstaden som alltid ser efter kundens bästa.
– Vi strävar inte efter mångfalden, utan vi satsar på kvaliteten och förtroendet från våra kunder. Hela vår verksamhet bygger på ett förtroende mellan företagsledaren, bilens förare och verkstaden, förklarar Gustav Eliasson.
Han startade företaget 2015 och arbetade till en början ensam i detsamma. Därefter har företaget, som numera sysselsätter sju anställda, vuxit sig allt starkare.
– Under pandemin fick vi en rejäl skjuts då vi jobbade mycket mot bilhandlare i och med att efterfrågan på begagnade fordon ökade, berättar Gustav.
Han ser framtiden an med tillförsikt.
– Vår ambition är att fortsätta växa utan att för den skull tappa fokus på våra grundläggande värderingar, så som service och kvalitet. Vi har hela tiden nya projekt på gång som i förlängningen kommer att stärka får kompetens, samtidigt som vi också löpande uppdaterar vår utrustning. Vi vill vara den naturliga samarbetspartners för regionens företag, säger Gustav Eliasson.

Text: Örjan Persson