Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Fläckfria städinsatser för privatpersoner och företag

Medarbetare från Daniels Städtjänster vid en firmabil.

Från Kungsbacka utgår arbetsinsatserna i Daniels Städtjänster. Företaget står för, bokstavligt talat, fläckfria städinsatser från Göteborg i norr till Varberg i söder, och är samtidigt en lokal leverantör av städ- och kontorsmaterial till Kungsbackas företag.

Vi träffar Daniel Popescu, VD och ägare av Daniels Städtjänster i Sverige AB, som är företagets fullständiga namn. Bolaget startades som enskild firma 2012 och omvandlades till aktiebolag fyra år senare. Utvecklingen har varit god i företaget där Daniels första anställda var hans fru. Idag omfattar personalstyrkan sju personer.
– Vi har låg personalomsättning i bolaget. Vi ser oss alla som en enda stor familj, säger Daniel och tillägger.
– Mina medarbetare är företagets största tillgång.

Kvalitet, ordning och reda
Daniels Städtjänster vänder sig till både privatpersoner och företag. Man städar kontor, industrier, lagerlokaler, hotell, restauranger, trapphus med mera och erbjuder såväl hemstädning och flyttstädning som fönsterputs, altantvätt och rengöring av textiler. Privatpersoner kan med fördel använda sig av RUT-avdraget, och man erbjuder nöjd kund-garanti till fasta priser.
– Vi står för ärlighet och har inga dolda avgifter i våra priser. Städmaterialet ingår alltid i priset och vi har heller inga res- eller inställelseavgifter, poängterar Daniel Popescu.
Han lyfter fram begrepp som trygghet, respekt och ett innovativt tankesätt, vilka präglar alla delar av verksamheten. Kunden kan erhålla en provstädning utan förpliktelser och denne omfattas dessutom alltid av trygghetsförsäkring om något skulle hända i samband med städningen.
– Kvalitet samt ordning och reda är självklarheter för oss. Vi kontrollerades nyligen av Arbetsmiljöverket och fick med beröm godkänt. Alla våra bilar har till exempel pärmar med kemikalieförteckningar och säkerhetsrutiner, upplyser Daniel.

Skåpservice
Daniels Städtjänster verkar i ett upptagningsområde som sträcker sig från Göteborg i norr till Varberg i söder. Kunderna erbjuds abonnemang på olika nivåer, flera företag har valt att teckna avtal med Daniel och hans kollegor angående regelbundna städinsatser.
Daniels Städtjänster är också en lokal leverantör av städmaterial och kontorsmaterial i Kungsbacka med omnejd.
– Vi har ett stort utbud av olika produkter och erbjuder bra priser och snabba leveranser, informerar Daniel och nämner i sammanhanget även den tjänst man kallar för skåpservice, vilket innebär att man levererar ända in i städrummet hos företagen utan extra kostnad.
Skåpservice är ett av flera exempel på den uppfinningsrikedom och framåtanda som finns i företaget.
– Vi vill förstås fortsätta växa, men aldrig på bekostnad av vår höga kvalitet. I takt med att vi växer och utvecklas behöver vi dock anställa mer personal, säger Daniel och nämner avslutningsvis att man framöver kommer att behöva rekrytera både arbetsledare och säljare.

Research: Jonas Törnberg
Text: Örjan Persson