Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Fläckfria måleriinsatser sedan 1936

Hus vid hamnen, målat av Friströms Måleri.

Trapphus, fasader eller fönsterrenoveringar – Fridströms Måleri AB har inga begränsningar. Det välrenommerade Norrköpingsföretaget har lång erfarenhet av både invändigt och utvändigt måleri, och jobbar enligt devisen att inget uppdrag är vare sig för litet eller för stort.

Fridströms Måleri AB är ett genuint och anrikt familjeföretag i tredje generationen. Nuvarande ägaren Lars Fridströms farfar, Helge Fridström, startade bolaget redan 1936, och numera är såväl Lars fru som dottern Lisa och sönerna Olle och Calle också involverade i verksamheten. Denna sysselsätter idag ett 60-tal personer och utgår från kontoret i centrala Norrköping. Det är här vi träffar Lars som berättar att Fridströms Måleri utför alla typer av måleriarbeten, såväl invändiga som utvändiga.
– Vi jobbar i samband med både nybyggnation och renoveringar och är bland annat specialiserade på antikvarisk målning, det vill säga restaurering av gamla byggnader, så som kyrkor, då vi använder oss av bland annat linoljefärg och bladguldsfärg. Bland personalen finns framför allt tre personer som är riktiga proffs på detta, upplyser Lars Fridström.
Fridströms Måleri är även experter på fönsterrenoveringar, man förfogar över en separat verkstad för ändamålet där sex personer uteslutande jobbar med detta. En annan specialitet är dekorationsmålning, till exempel ådring och marmorering.

Varierande projekt
Fridströms Måleri vänder sig till fastighetsbolag, byggföretag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner i hela Östergötland. Genom åren har man dock åtagit sig uppdrag även i andra delar av landet, inte minst i de tre storstadsregionerna. I kundkretsen finns fastighetsbolag som Eklöfs Fastigheter, HSB och Riksbyggen, liksom byggföretag som SEFAB, Expandera Bygg, Åhlin & Ekeroth samt Åby Fasad. Den starka bredden i företaget har inneburit uppdrag av många olika slag.
– Just nu utför vi målningsrenovering av en ny padelhall i Whirlpools gamla lokaler längs med Finspångsvägen. Ett annat projekt utför vi för HSB och SEFAB, vilket kretsar kring ett ROT- och partneringprojekt i kvarteret Apparatören. Här utför vi målning av sammanlagt 66 lägenheter, berättar Lars Fridström.
Han nämner också arbetet med Björkviks Säteri utanför Östra Ryd där man utför antikvarisk målning på en 1700-talsbyggnad.

Erfarenhet och kompetens
Fridströms Måleri representerar lång erfarenhet av ett flertal olika måleritekniker. Inget projekt är vare sig för litet eller för stort för Lars och hans medarbetare. Företaget utför totalentreprenad enligt ABT04 och -06, och har ett väl utvecklat samarbete med lokala byggföretag, vilket gör att man kan stå för kompletta helhetslösningar.
– Vi ses som ett stabilt företag med hög kompetens. Personalen trivs och stannar hos oss, vilket har skapat kontinuitet och medverkat till att kunskap och kompetens har stannat i företaget. Det blir förstås en trygghet och en kvalitetsstämpel för våra kunder, konstaterar Lars Fridström.

Intervju: Stefan Carewall
Text: Örjan Persson