Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Expansiva tider i prisbelönt VVS-företag

Medarbetarna på Carlaplans Rör i verkstaden.

Ända sedan 1960-talet har Carlaplans Rör förknippats med högkvalitativa VVS-insatser. Det välrenommerade företaget jobbar med allt från traditionella rörinstallationer till felsökning, ventilationsrengöring och installation av värmepumpar – alltid i en anda präglad av kvalitet och noggrannhet.

Carlaplans Rör startades 1963 av Karl Carlsson och hans son i deras egen källare. 20 år senare byggdes den stora industrilokalen på Plåtvägen i Tvååker, varifrån verksamheten utgår än i dag. Så sent som 2019 byggdes den ut, idag hyser den 500 kvadratmeter stora lokalen även företaget GITAB.
Numera är det Mikael Carlsson, son till bolagets grundare, som efter ett förflutet i detsamma sedan 2009 driver verksamheten mot nya höjder. Han har, sedan han tillträdde, expanderat företaget, vilket inneburit att man har etablerat ytterligare en avdelning i Varberg och en i Göteborg. Mikael har också anställt mer personal och förfogar nu över ett team som på ett framträdande sätt representerar företagets starka VVS-koncept, ett team han är väldigt stolt över och framhåller som kärnan i verksamheten.
– Vi gör allt från traditionella rörinstallationer till felsökning och installation av värmepumpar. Vi åtar oss också totalentreprenader beträffande badrum där vi samarbetar med många lokala underleverantörer. Inom kort ska vi inleda ett projekt beträffande Varberg Energi, vilket ingår i ett ramavtal vi har med kommunen, berättar Mikael Carlsson.

Trygga försäkringar och garantier
Beträffande badrumsinstallationer omfattas både produkter och arbetsinsatser av trygga försäkringar och garantier. Man står för kompletta insatser och har i sammanhanget ett gott samarbete med flera lokala hantverkare. Naturligtvis innehar man alla nödvändiga certifikat, såsom Säker Vatten, Heta arbeten, Bas P och Bas U, samtidigt som man jobbar med en tydlig prägel avseende miljö och hållbarhet.
Carlaplans Rör jobbar i ett stort upptagningsområde som i princip sträcker sig från Göteborg med kranskommuner i norr till Falkenberg i söder. Man samarbetar med ett flertal byggare som förser dem med uppdrag.
– Vår ambition är att jobba ännu mer mot företag. Vi märker att efterfrågan på våra tjänster ökar, men det är viktigt för oss att vi upprätthåller vårt goda i rykte i branschen och, inte minst, håller utlovade tider. Det sistnämnda är generellt ett problem i branschen, men på den punkten är vi framträdande, hävdar Mikael.

Vann priser
Carlaplans Rör befinner sig med andra ord i en expansiv fas. Mikael söker således efter nya medarbetare till en personalstyrka som redan är både kompetent och erfaren.
– Det är tack vare vår enastående personal som vi kom på andra plats på hantverkargalan för medelstora VVS-företag 2018. 2019 vann vi och i år är vi åter en av de fem finalisterna. Eftersom det är kunderna som utser kandidaterna känns det förstås oerhört glädjande att vi är så framgångsrika år efter år, säger Mikael Carlsson och tillägger att vinnaren utses i maj.

Intervju: Oliver Malm
Text: Örjan Persson