Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

EXACT och SkyMap Innovations i samarbete för att ytterligare digitalisera byggbranschen

Fredrik Andershed, koncernchef på EXACT, som inleder samarbete med SkyMap Innovations.

Bygg-Tech bolaget SkyMap Innovations är drivande i utvecklingen av digitaliseringen i bygg- och anläggningsbranschen. SkyMap har spetskompetens inom visualisering och nu inleder det Växjö-baserade företaget ett samarbete med EXACT, Sveriges största mätföretag och komplett leverantör av högkvalitativa mättekniska tjänster i hela Europa.

Med det gemensamma målet att digitalisera byggbranschen tar nu EXACT och SkyMap klivet och samarbetar för att komplettera varandras specialistkompetenser och kunna leverera ett av de mest fulländade kunderbjudandena ut mot marknaden.
– Koncernstrategiskt söker vi partnerskap där vi tydligt kompletterar varandra och delar missionen att vara en viktig del i att digitalisera samhällsbyggnadsbranschen. I SkyMap får vi en oerhört kompetent partner som ligger i framkant och vi kompletterar varandra på ett mycket bra sätt, säger Fredrik Andershed, koncernchef på EXACT.

Höga förväntningar
SkyMaps egenutvecklade mjukvara SkyMap Portal förvarar all information om ett projekt på en och samma plats och kan med enkelhet visualisera bildinformation i realtid. Det är ett smidigt verktyg för att förhandsgranska och redigera modeller i verkliga förhållanden som verkligen underlättar arbetsprocessen.
– Förväntningarna från vår sida är att EXACT ska bli en av de största leverantörerna av drönarflygningar och drönargenererad data i alla de länder de är verksamma i. Vi ville hitta en synergi med en av de största aktörerna på marknaden och vi är väldigt glada att vi hittat fram med EXACT, säger Jon Bengtsson, SkyMap Innovations VD och grundare.

Färdig modell
Samtliga av EXACTs svenska kontor kommer att vara utrustade med drönare där SkyMap kommer att tillhandahålla utbildningen för drönarpiloterna. SkyMap kan erbjuda en färdig modell för EXACT att arbeta efter, både gällande drönarflygningen och dataleverans genom SkyMap Portal samt till tredje parts mjukvaror.
– Vi känner oss trygga med SkyMap och deras högkvalitativa drönarutbildning.
Vi båda kommer från samma bakgrund inom mätning och där känner vi en kulturellt bra matchning. Vi är övertygade om att detta kommer att gynna samhällsbyggnadsbranschen, avslutar Fredrik Andershed

Källa: EXACT och SkyMap