Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Ett VVS-företag med anor

Medarbetare på Träslövs VVS Service jobbar på vägg.

Träslövs VVS Service är ett anrikt VVS-företag som verkar med erfarenhet och kompetens och antar en stor bredd av uppdrag. Företaget står ibland för totalentreprenaden vid renovering av kök och badrum och har därtill många goda samarbeten med industrier, fastighetsägare och hyresfastigheter. Man installerar också många värmepumpar,varmvattenberedare och vedpannor. Bland kunderna finns både företag och privatpersoner och alla jobb är lika viktiga, stora som små.

Svensk Leverantörstidning träffar Bengt Johansson, som är företagsledare på Träslövs VVS Service AB i Varberg. Vi ses på företagets kontor som är beläget på Signalvägen i Varberg, i industriområdet precis vid centrumavfarten. Här finns också företaget lager. Bengt startade sin bana inom VVS-branschen för hela 43 år sedan, närmare bestämt 1978. Idag besitter han således en mycket god och lång erfarenhet inom området.
– Jag började som företagslärling på ett bolag i Varberg och fick så småningom en tanke på att starta eget. Efter 20 år gjorde jag det. När jag funderade på vad mitt företag skulle heta kom min far att tänka på en vän, Rune Svensson, som hade sitt bolag i vila. Jag frågade då om jag kunde ta över detta bolagsnamn och Rune, som då var pensionerad, blev så glad att han godkände namnbytet samma dag. På detta sätt kunde hans bolagsnamn få leva vidare, berättar Bengt.
Bengt grundade Träslövs VVS Service 1999 och företaget ombildades till ett aktiebolag 2012.

Praktikant blev uppskattad medarbetare
Bengt har drivit sitt företag sedan starten och antagit många olika typer av arbeten. Fördelningen är idag ungefär jämn mellan företagskunder och privatpersoner.
– Jag har en anställd på företaget, Johan Persson, som har arbetat med mig i fyra år. Johan kom in som praktikant från början och blev därefter anställd. Han har nu all utbildning och praktik som krävs. Jag är stolt över Johan, som är väldigt duktig, säger Bengt.
Träslövs VVS Service gör mestadels servicearbeten inom VVS.
– När det kommer till villor har vi ofta hand om allt som rör VVS vid tillbyggnationer, renoveringar eller ombyggnationer. Det kan till exempel handla om badrumsrenoveringar. Vi samarbetar därtill med olika lokala fastighetsägare och föreningar. Åt dem utför vi servicearbeten för deras fastigheter, vilket kan handla om allt från att byta blandare till omfattande stambyten, säger Bengt.

Utför bostadsanpassningar som gör skillnad
Träslövs VVS Service utför också många servicearbeten för Varbergs kommun. Bengt framhåller också att han uppskattar att göra bostadsanpassningar för kommunen, eftersom det hjälper människor som behöver det.
– Det är givande att skapa speciallösningar som hjälper människor. Vi har gjort många olika bostadsanpassningar för olika boenden, säger Bengt.
Träslövs VVS Service installerar även värmepumpar och varmvattenberedare, byter blandare och wc-stolar och säljer därtill produkter inom sina verksamhetsområden.
– Vi erbjuder många bra lösningar och VVS-produkter med kvalitet. Våra arbeten innebär ofta värme, tryckluft, kyla och vatten/avlopp, säger Bengt.
Träslövs VVS Service samarbetar med en rad olika industrier och bytte till exempel nyligen ut en stor kylmaskin för en kund, detta arbete tog företaget två veckor. Goda samarbeten med både kunder och leverantörer är viktigt i branschen.
– Vi har flera nära samarbeten med el- och byggfirmor, där vi både hjälper varandra med jobb och ger varandra jobb. Vi driver även en del totalentreprenader för kök och badrum samt för tillbyggnader, avslutar Bengt Johansson.

Intervju: Oliver Malm