Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Ett stort sortiment för en lyckad arbetsdag

Interiör hos Pappersgrossisten i Jönköping.
Pappersgrossisten i Jönköping AB erbjuder tjänster och produkter under mottot allt för en lyckad arbetsdag. Och hela deras breda sortiment rymmer just sådant som företag behöver, från pärmar och pennor till maskiner, datortillbehör, emballage och specialprodukter med tryck av företagets logotyp. Familjeföretaget firar 60 år i år, med siktet inställt på fortsatt digital och teknisk utveckling, liksom hög tillgänglighet och goda kundmöten.

Pappersgrossisten i Jönköping är ett familjeföretag i andra generationen, och den tredje generationen har redan börjat arbeta inom företaget. Jan Larsson är VD, och äger företaget tillsammans med sin bror Daniel Larsson. Företaget har firat sitt 60-årsjubileum i moderna lokaler, samtidigt som de fortsätter att utveckla en modern handel som både ser till tekniska lösningar och mänskliga relationer. Hos Pappersgrossisten går det att handla både via e-handel och ett personligt möte.
– Vi förser lokala företag med förbrukningsmaterial och erbjuder allt till kontoret, fikarummet och packavdelningen. Tack vare att Jönköping är ett logistiknav växer exempelvis vårt emballagesortiment mycket, berättar Jan.

Välsorterad butik med hög service
Pappersgrossisten är en mycket välsorterad butik. Servicenivån är hög bland de anställda, och man är också noga med att rekrytera ny personal som uppskattar kundmötet och kan ge en god personlig service. Företaget har utvecklats genom åren, och de har på senare tid också anställt ett par nya säljare, som liksom de gamla arbetar med att lösa olika kunders behov.
– Vi satsar på lokal närvaro och personlig service i alla led, säger Jan.
Företagets breda sortiment rymmer produkter under områdena kontorsmaterial och konferens, datortillbehör och maskiner, städ och kök, möbler och el, samt post och emballage.
– Vi har till exempel pärmar, pennor, kaffemaskiner, kaffemuggar och städmaterial. Vi löser självklart tryck på olika kontorsprodukter, till exempel företagets logotyp på pennor, block eller muggar, säger Jan.
Både de företag som själva städar sitt kontor, och renodlade städföretag, använder sig av Pappersgrossistens kompletta städsortiment.

Specialemballage löser behov i logistiknav
Att Jönköping är ett logistiknav har inte bara gjort att Pappersgrossistens emballagesortiment växt, de har också blivit vana att möta olika kunders behov.
– Inom området emballage är vi duktiga och vi tar gärna fram specialemballage till kunden, vi ordnar helt enkelt det som kunden behöver. Oavsett om det handlar om tejp, påsar eller skyddande wellpapp på rulle eller kartonger i alla dess storlekar, så har vi det. Vi kan självklart ta fram specialmått samt göra olika tryck på det mesta. För större kunder erbjuder vi även lagerhållning, om de själva inte har den möjligheten, berättar Jan.
Pappersgrossisten har haft sina nuvarande lokaler i Momarken sedan 2015. Lokalerna är hela 3600m2 stora, varav 500m2 är en modern, öppen butiksyta.
– Även om de mesta av våra produkter säljs via kundtjänst och webbutik, upptäcker allt fler tjusningen med att komma hit och handla fysiskt i butik. Vi har också egna turbilar som vi kör ut till våra kunder, fraktfritt. Även om det kanske skulle bli en lägre kostnad för oss att anlita ett annat företag för detta, så vill vi ha full koll på att kunderna får det de beställt med god service, i rätt tid till rätt adress, avslutar Jan Larsson.

Text: Carolina Fredriksson
Research: Joakim Nyholm