Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Ett plåtslageri med visioner

Plåttak av Rydbergs Plåtslageri.

Rydbergs Plåtslageri utgår från Hörby i Skåne och utför allt inom byggnadsplåtslageri. Företaget kombinerar erfarenhet, kompetens och ett brett kunnande och tar sig an många olika typer av uppdrag i södra Sverige. Framtidsvisionen är att få utföra plåtjobb på kyrkor och slott.

Joakim Rydberg är en plåtslagare som flyttade från Stockholm till Skåne på grund av kärleken 1993 och sedan blev kvar. År 2013 grundade han Rydbergs Plåtslageri, som sedan tre år även sysselsätter hustrun Christel Eliasson. Även sonen Robin är aktiv inom familjeföretaget.
– Vi har i grunden fyra anställda och tar in några F-skattare vid behov. Just nu, i mars 2021, har vi även Fredrika från Praktiska Gymnasiet hos oss som praktikant, vilket fungerar väldigt bra då hon är mycket duktig och har en känsla för detaljer, säger Joakim.

Många varierade projekt
Joakim berättar att man på företaget gör allt inom byggnadsplåtslageri, så som takläggningar, fönster- och tröskelbleck, fasadplåt och murkrön.Man utför rostfria arbeten med svetsning, bockning och montage, och står för kompletta tak-, fönster- och dörrbyten.
– Vårt upptagningsområde utgörs främst av Hörby med en radie om cirka 10 mil.Vi arbetar också i städer som Höör, Eslöv och Lund med omnejd, säger Joakim.
Rydbergs Plåtslageri har en stark lokal förankring och goda samarbeten med både Rosbergs Plåtslageri och Plåtslagaren Syd i Staffanstorp.Bland kunderna finns bland annat privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar.
– Vi har varit med om många varierade projekt genom åren och lämnar alltid en kostnadsfri offert för de som är intresserade av våra tjänster.Vi ordnade ett murkrön åt Skog & Lantbruk i Hörby och har också haft uppdrag för Scanlines, åt vilka vi bytt skottdörrar på övre däck på ett fartyg samt byggt en grillkåpa på detsamma, för att bara nämna några projekt, säger Joakim.
I Råbylund genomförde Rydbergs Plåtslageri också ett stort projekt då man försåg sex hus med traditionell bandtäckning.
– Vår största uppdragsgivare är OBOS, som vi arbetar mycket tillsammans med och även kommer att fortsätta jobba med framöver, säger Joakim.

Söker nya medarbetare
Rydbergs Plåtslageri är alltid på jakt efter nya medarbetare och Joakim berättar att man värdesätter personer med bred kompetens som gärna får tycka om varierande arbetsuppgifter.
– Vi försöker alltid ha roligt på jobbet, vilket märks i vår låga personalomsättning.Vi hittar på saker tillsammans några gånger om året och har bland annat varit i Gällivare och vandrat och i Åre på skidresa.
För att klara den fortsatta expansionen och bredda sin kunskapsportfölj är man även intresserade av att anställda byggare och snickare.
– Vår vision är att få jobba med kyrkor och slott i framtiden, avslutar Joakim Rydberg.

Intervju: Axel Eriksson