Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Ett ledande elteknikföretag över hela Sverige

Midroc Electro är Sveriges ledande elteknikföretag. Med ett koncept som spänner över allt från traditionella elinstallationer till fastighetsautomation och energibesparing servar bolagets 50 kontor kunder över hela Sverige.

Midroc Electro finns representerat på cirka 50 orter i Sverige, vilket gör att man alltid verkar nära sina kunder. Ett gott samarbete kontoren emellan bidrar till bolagets starka bredd kring service och entreprenad inom elinstallation, instrument, fastighetsautomation, hissar, kransystem, kommunikation, security, energibesparing samt mekaniskt underhåll. Det gör Midroc Electro till Sveriges ledande elteknikföretag.
Vi besöker Midroc Electro i Uddevalla, varifrån avdelningschef Tony Andersson och hans 23 medarbetare täcker hela Trestadsregionen. Han lyfter fram arbetsområden som service, entreprenad, industri och security, varav det förstnämnda innefattar en mängd olika insatser.
– Vi byter, lagar och reparerar på kontor, skolor med mera, samt rycker in i samband med både renoveringsjobb och nyinstallationer. Vi verkar gärna i rollen som underleverantör till byggbranschen eller bostadrättsföreningar, berättar Tony och nämner att kommunen är en av bolagets större kunder.

Stora projekt
Midroc Electro utför elentreprenader, inklusive data och passersystem, i samband med lägenhetsbyggen. Här medverkar företaget i ett flertal projekt, bland annat kvarteret Gulsparven i Trollhättan, vilket innefattar 164 lägenheter och en förskola, samt kvarteret Åberg och bostadsrättsföreningen Hälle Lider i Uddevalla där man jobbar med nybyggnation av sammanlagt ett 50-tal lägenheter. Projektet Brf Flaggatan i Lysekil omfattar totalentreprenad och konstruktionsansvar kring bygget av 16 lägenheter.
Midroc Electro har i dagsläget också personal på Preems raffinaderi i Lysekil där man stöttar i arbetet med ställverksbyte och projekt kring vakuumgasoljeprojekt.
– Vi har ett antal nya aktörer på gång i Uddevalla inom industrin. Det känns både roligt och spännande att nya kunder visar förtroende för oss, säger Tony och nämner också området Security.
– Det är en ny gren som vi kommer att starta upp inom kort. Här kommer vi att erbjuda tjänster kring bland annat larm och passage i form av kompletta helhetslösningar.

Konkurrensfördelar
Tony har branscherfarenhet sedan 1994 och började på Midroc Electro i slutet av 2015, efter att Midroc förvärvat bolaget i Lysekil där han var anställd. För ett drygt år sedan tog han över ansvarsrollen på Uddevallakontoret. Idag servar han en bred kundkrets med uppdragsgivare som Peab, NCC, Skanska, Uddevalla kommun, Volvo Brandt och Siba-huset i Trollhättan.
– Man anlitar oss då vi står för fördelaktiga och konkurrenskraftiga priser. Vi håller det vi lovar och representerar bred kompetens, vilket innebär att vi alltid kan leverera helhetslösningar till våra kunder. Som märkesoberoende leverantör servar vi kunder oavsett storlek eller omsättning. Vi arbetar ständigt med NKI – Nöjdkundindex – med målet att alltid uppnå en nöjdhetgrad som överstiger minst 85 procent, säger Tony Andersson.
Han förutspår fortsatta satsningar på utveckling, inte minst beträffande industriservice och security, men också genom en breddning mot privatpersoner.
– Vår ambition är att alltid vara kundernas förstahandsval, avslutar Tony Andersson.

Research: Arn Omanovic
Text: Örjan Persson