Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Ett ledande elteknikföretag över hela Sverige

Fem medarbetare på Midroc Electro i varseljackor tittar på ritningar.
Midroc Electro är Sveriges ledande elteknikföretag. Med ett koncept som spänner över allt från traditionella elinstallationer till fastighetsautomation och energibesparing servar bolagets 50-tal kontor kunder över hela Sverige.

Midroc Electro utgör eltekniksidan av Midroc som i sin tur ingår i Midroc Europe tillsammans med bland andra Midroc Automation, Midroc Contruction och Midroc Properties. Midroc Electro sysselsätter drygt 2 000 medarbetare i Sverige och Norge och är därmed det största privatägda elföretaget med representation på ett 50-tal orter i Sverige, vilket gör att man alltid verkar nära sina kunder.
Ett gott samarbete kontoren emellan bidrar till bolagets starka bredd kring service och entreprenad inom elinstallation, instrument, fastighetsautomation, hissar, kransystem, kommunikation, security, energibesparing och mekaniskt underhåll. Det gör Midroc Electro till ett av Sveriges ledande elteknikföretag.

Helhetslösningar
Vi besöker Midroc Electro i Halmstad där vi träffar Stefan Bermhed som leder verksamheten. Han berättar att Midroc startade upp i Halmstad för två år sedan genom ett förvärv av ett etablerat lokalt företag. Stefan tog över verksamheten i augusti 2019.
– Vi besitter en mycket stark bredd och tillika stark kunskap. Vi jobbar med arbetsområden som elservice, entreprenad, industriservice, säkerhet och fastighetsautomation, varav det förstnämnda innefattar tjänster för både större och mindre företag, mot ramavtalskunder och privatpersoner, berättar Stefan.
Beträffande entreprenader jobbar Midroc Electro främst med nybyggnationer där man står för alla former av elinstallationer – allt från ställverk till fiberanslutningar – i lägenheter, butiker, hus och kontorsbyggnader. Här verkar man i rollen som underentreprenörer åt byggsektorn för både små och stora aktörer.
Industriservice inriktar sig främst mot produktionsanläggningar med både löpande underhåll via serviceavtal och funktionslösningar där man genom ett gott samarbete med Midroc Automation kan leverera skräddarsydda lösningar anpassade till kund.
– Oavsett om det gäller brandlarm, inbrottslarm, passagesystem eller kameraövervakning kan vår säkerhetsavdelning leverera detta så att kunden tryggt kan fokusera på sin verksamhet. När det gäller fastighetsautomation handlar det bland annat om ventilations-, klimat- och energistyrning upplyser Stefan Bermhed.

Starka tillsammans
I Midroc Electro jobbar man med ambitionen att alltid finnas max en timme från kunden. Det innebär att man ständigt etablerar nya kontor och filialer runtom i Sverige.
– Bara här i vår region sysselsätter vi cirka 150 elektriker. Midroc Electro i Halmstad fortsätter ständigt att växa, vi växer så det knakar och söker därför mer eller mindre ständigt efter mer personal. Vårt senaste tillskott är ytterligare en projektledare,utöver Urban och Daniel, i syfte att stärka entreprenadsidan, säger Stefan Bermhed,
– Folk rör inte alltid på sig, så det gäller för oss att lyfta blicken och även söka utanför närområdet, betonar han.
Stefan brinner för sin uppgift, att lyfta Midroc Electro Halmstad till nya höjder och cementera företagets position som en trygg och stabil partner kring allt som har med elteknik att göra.
– Vi vill signalera att det blåser nya vindari Halmstad, att vi står för något nytt och står starka tillsammans inom Midroc Electro. Hos oss är alla delaktiga, vi har en stark gemenskap som vi bygger hela verksamheten kring. Här jobbar vi med höga mål och tydliga ambitioner, samtidigt som vi månar om att alla ska trivas och må bra. Det känns positivt och oerhört stimulerande att jobba i den andan, säger Stefan Bermhed.

Research: Peter Hägg
Text: Örjan Persson