Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Ett fullservicekoncept för Arvikas bilägare

Det är inte alltid lätt att hitta en bilverkstad där hanteringen är snabb, kvaliteten hög och priserna låga. Kombinationen finns dock i Arvika där Petter Danielsson driver AD Bilverkstad.
– Av verkstäderna i Arvika ligger vi prismässigt väldigt bra till, samtidigt som vi inte tummar på kvalitet eller kompetens hos våra mekaniker, konstaterar Petter.

Petter Danielsson startade AD Bilverkstad i Arvika för ungefär ett och ett halvt år sedan. Att driva en verkstad är dock inget nytt för Petter som drivit Torpvikens Mekaniska i Gunnarskog under närmare 15 år. Petter är utbildad mekaniker och har ett livslångt bilintresse. Torpvikens Mekaniska, en verkstad på landsbygden som servar och reparerar bilar, fyrhjulingar och traktorer, startade han i 25-årsåldern.
– Jag blev sedermera kontaktad av AD som ville inleda ett samarbete. Det ledde till att jag startade en AD Bilverkstad i anslutning till den AD-butik som funnits på Mötterudsvägen sedan flera år, och som hyser ett brett sortiment av reservdelar, bilvårdsprodukter och tillbehör för bilen. Det beslutet har jag aldrig ångrat, säger Petter Danielsson.

Snabba insatser, låga priser
På AD bilverkstad utför man service och reparationer på alla bilmärken.
– Vi gör egentligen allt som en bilägare kan behöva hjälp med, vare sig det handlar om vanlig service, reparationer, AC-service, hjulinställning, däckskifte eller däckförsäljning. Sedan är det förstås en fördel att AD-butiken ligger alldeles intill, allt finns under samma tak, vilket gör oss till en one stop-shop, säger Petter.
När erbjudandet från AD kom kollade Petter genast upp vilka leveranstider AD kunde erbjuda. Under sin tid i AD-familjen har han aldrig varit annat är nöjd med den biten.
– Leveranserna är otroligt snabba, på den punkten finns det nog ingen annan verkstad som kan konkurrera med AD. Kliver en kund in före klockan 17 och behöver något till sin bil har vi det på plats direkt när vi öppnar 07:00 dagen efter. Det är en stor styrka och något som många kunder uppskattar. Många är beroende av sin bil och behöver att den repareras snabbt, konstaterar Petter.
En annan tydlig konkurrensfördel är den prisbild som AD Bilverkstad representerar.
– Många jämför vilka priser bilverkstäder erbjuder när de ska göra något på sin bil. Av verkstäderna i Arvika ligger vi prismässigt väldigt bra till, samtidigt som vi inte tummar på kvalitet eller kompetens hos våra mekaniker, konstaterar Petter.
För den som väljer att serva sin bil hos AD Bilverkstad ingår dessutom en tolv månader lång assistansförsäkring, vilket många kunder ser som en stor trygghet. En annan utgörs av de kompetenta mekaniker som jobbar i verkstaden.
– Faktum är att de genom åren har varit så pass uppskattade på sina tidigare arbetsplatser att många av deras kunder följt med till oss på AD. Det känns förstås väldigt roligt, tycker Petter Danielsson.

Kundernas naturliga val
Att starta en verksamhet kan för många innebära osäkerhet kring hur framtiden ska te sig. För Petter och AD Bilverkstad har detta aldrig varit ett bekymmer.
– Vi har varit fullbokade i princip sedan starten. Det visar att det finns en stark efterfrågan på det vi gör. Människor är idag väldigt prismedvetna, för dem blir vi ett naturligt val eftersom vi har en bra prisbild i både verkstaden och butiken. Tillsammans med de högkvalitativa insatser vi gör har vi en oslagbar kombination, säger Petter Danielsson.

Intervju: Wilhelm Walaker
Text: Örjan Persson