Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Ergonomiska förarstolar för alla behov

Tre olika färger på Ergoseat.
Ergonomi är A och O för de som spenderar mycket av sin tid bakom ratten, inte minst yrkesförare som är helt beroende av bekvämlighet för att över huvud taget kunna jobba. Här spelar Ergoseat en viktig roll. Företaget levererar förarstolar för alla typer av större fordon med fokus på optimal ergonomi.

Ergoseat startades av Christer Johansson i Trollhättan 2005.
– Jag jobbade då i det tyska företaget Isringhausen och fick idén om att starta eget när min arbetsgivare efterfrågade återförsäljare. Idag är just Isringhausen både min kund och leverantör, berättar Christer som alltjämt driver bolaget i VD-rollen.
2008 flyttade företaget från Trollhättan till Christers hemort Kungsbacka och numera utgår verksamheten från lokalerna på Energigatan, dit flyttlasset gick för fem år sedan.

Snabb respons
Ergoseat i Sverige AB tillhandahåller förarstolar till i princip alla typer av större fordon, såsom truckar, gräsklippare, båtar, tåg, bussar, lastbilar och entreprenadmaskiner.
– Vi är framstående när det gäller att kundanpassa produkterna och uppfylla kundens krav och behov, även när det gäller väldigt små detaljer. I regel har vi gott om förarstolar i lager, vilket innebär snabba leveranser, påpekar Christer Johansson.
Det innebär i praktiken att en kund som hör av sig till Ergoseat och vill ha en eller flera förarstolar så fort som möjligt får mycket snabb respons. Christer och hans kollegor anpassar stolarna snabbt och kan många gånger skicka dem till kunden redan samma dag.
– Faktum är att vi är så flexibla att till och med våra leverantörer hör av sig till oss med specifika önskemål, såsom montering, berättar Christer och tillägger att man även levererar tillbehör till förarstolar.

Framtidsoptimism
Ergoseat sysselsätter sex personer som servar mellan 500 och 600 aktiva kunder över i stort sett hela världen. Christer är huvudkontakt för kunder i Sverige och har även återförsäljare i de skandinaviska länderna, Frankrike, England och Tyskland. Volvo, Scania, Svetruck, Konecranes, Lundberg och är bara några av de som anlitar Ergoseat.
Bolaget är medlem i närverket Business Region Göteborg som bistår med design, försäljning och kartläggning av andra marknader än den svenska. Christer tror att den svenska marknaden för Ergoseats förarstolar kommer att vara stabil men hoppas på en ökande marknad i EU.
– Vi är inte billigast men representerar en oerhört hög kvalitet på våra produkter, säger Christer som har tydliga ambitioner om att företaget ska fortsätta växa och utvecklas.
– Det handlar om produktutveckling, men också om att attrahera ännu fler återförsäljare. Vi arbetar märkesoberoende, vilket gör oss mycket flexibla. Vi har en förmåga att alltid kunna ta fram rätt förarstol för rätt person och ändamål. Samtliga våra leverantörer är certifierade enligt de normer som krävs inom fordonsindustrin, avslutar Christer Johansson.

Research: Saad Abdelaziz
Text: Örjan Persson