Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

En trogen leverantör till svensk träindustri

Svarv hos Jon Stenberg AB.
Svensk träindustri har i Jon Stenberg AB en sedan länge trygg och stabil partner kring allehanda utrustning. I mer än 80 års tid har företaget försett svensk träindustri med marknadens bästa maskiner och verktyg, men härutöver är Jon Stenberg också en helhetsleverantör beträffande service och underhåll.

Jon Stenberg AB har en gedigen historia som sträcker sig så långt tillbaka som till 1934 då Jon Stenberg, farfar till nuvarande VD:n Robert Stenberg, grundade företaget. Robert gjorde entré i firman redan 1982 och har således i allra högsta grad varit delaktig i bolagets starka utveckling under senare år.
– Vi har inte minst byggt upp och förstärkt verksamheten kring service, underhåll och eftermarknad, berättar han.
– Detta är viktiga bitar för företagen som förlorar mycket pengar i samband med att deras maskiner står stilla. Allt fler inser vikten av förebyggande underhåll och här kan vi erbjuda förmånliga serviceavtal, upplyser Robert som innehaft VD-rollen i tio år.

Kvalitetsutrustning
Vi träffar honom i Lindås, varifrån verksamheten utgår, och härutöver finns företaget också representerat i Jönköping. Man har därmed en perfekt position med närhet till höglandets många träindustrier.
Jon Stenberg AB har i mer än 80 års tid försett svensk träindustri med marknadens bästa maskiner och verktyg, inte minst tack vare ett brett samarbete med agenturer i ett flertal olika länder.
– Vi importerar bland annat CNC-maskiner, kantlistmaskiner, sprutautomater, hyvlar och uppdelningssågar, och kan härutöver erbjuda en helhet inklusive projektering, utbildning och underhåll. Automation är nyckelordet, Sverige är ett högkostnadsland där automatisering i många fall är en nödvändighet för att kunna driva en effektiv produktion, poängterar Robert Stenberg.

Kundernas naturliga val
Majoriteten av bolagets leverantörer finns i Italien. Verksamheten omfattar också ett bolag som förser den skandinaviska och baltiska marknaden med reservdelar. Det breda konceptet har byggt en stark kundkrets.
– Vi ser alla våra kundåtaganden som äktenskap, vi vill inte göra en endagsaffär och sedan tacka för oss. De som väljer att vända sig till oss ska kunna vara trygga med att vi finns med hela vägen mot deras framgång, betonar Robert.
Han berättar att Jon Stenberg AB är ett AAA-klassat företag som med andra ord har högsta kreditvärdighet. Nyligen utsågs man också till Årets Gasellföretag. Ambitionen är förstås att fortsätta växa.
– Vi vill vara det naturliga valet för företag som vill investera. Vi har funnits länge på marknaden, vet vilka framgångsfaktorerna är för både oss och våra kunder. Det är viktigt för oss att fortsätta jobba i samma anda som tidigare. Det är trots allt det som gjort företaget till vad det är idag, avslutar Robert Stenberg.

Research: Victor Salazar
Text: Örjan Persson