Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

En Sverigeledare inom fanering och foliering

När anrika Herrljunga Träindustri gick samman med Göteborgs List & Trä bildades ett bolag som snabbt tog ledningen i Sverige beträffande ommantling, foliering och fanering. Bygg-, möbel- och inredningsbranschen saluför det breda sortimentet, som också innefattar specialanpassade profiler.

Sedan 1948 har Herrljunga Träindustri AB varit en pålitlig underleverantör till företag inom bygg-, möbel- och inredningsindustrin. Efter att företaget gått samman med Göteborgs List & Trä 2015 har bolaget utvecklats till en av de ledande aktörerna i Sverige inom ommantling. I samband med sammanslagningen fokuserades verksamheten på foliering och fanering.
– Vi kan erbjuda såväl standardprodukter som specialanpassade lösningar, inklusive fanerade lister och profiler med folierad yta. Vi vänder oss företrädesvis till aktörer i bygg-, möbel- och inredningsbranschen som saluför våra produkter, säger Robin Falck, VD för GLT Herrljunga AB.
Han berättar att en av företagets specialiteter är folierade glaslister, vilka produceras i nära samarbete med marknadsledande fönstertillverkare. Här använder de sig ofta av fingerskarvad furu som har god hållbarhet bearbetningsegenskaper. För golvtillverkare producerar de övergångslister i aluminium som de folierar och kapar till önskade längder. Härutöver tillverkar GLT Herrljunga fönstersmygar och fönsterbänkar, profiler för glaspartier på kontor och i offentliga miljöer, ribbor för akustikpaneler samt ramar för ljudabsorbenter. GLT Herrljunga samarbetar dessutom med stora kökstillverkare för vilka de tillhandahåller olika dekorlister för lådor och lådinredningar.

Bred kundkrets
Förutom företag inom bygg, möbler och inredning ingår även inredningsdesigner, dörr- och fönstertillverkare, golvleverantörer, tillverkare av vägg- och avskiljningssystem, hustillverkare samt byggare som specialiserar sig på kök och badrum i den mångsidiga kundskaran. Bolagets anläggning är väl rustad och hyser alla de maskiner som krävs för att hantera större och mer omfattande beställningar.
– Vi har hela tiden en tydlig ambition om att vara kreativa, lösningsorienterade och en aktiv samarbetspartner för våra kunder. Vi kan hantera både höga produktionsvolymer och mindre serier, våra kunder uppskattar att vi kan ta fram anpassade lösningar, säger Robin Falck.

Tydliga ambitioner
Robin Falck har en gedigen bakgrund i träindustrin och är med sin breda kompetens fast besluten att driva utvecklingen i GLT Herrljunga AB framåt. I dagsläget sysselsätter verksamheten 18 anställda, varav 15 i produktionen, men det finns långt framskridna planer på att utöka teamet med en administrativ tjänst i syfte att möta den väntade expansionen.
– Vi har tydliga mål och ambitioner. Vi ska fortsätta växa och vara en ledande aktör inom vårt gebit, inte bara i Sverige utan även vidare ut i Europa, säger Robin Falck.

Intervju: Oliver Malm
Text: Örjan Persson