Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

En pärla bland sjöar och skogar för golfspelare och konferensgäster

Rubriken ”En pärla bland sjöar och skogar” är hämtad från hotell Skanderborghus broschyr och rubriken kan utan tvekan anses vara en korrekt beskrivning av hotellanläggningen. Det trivsamma hotellet har ett perfekt läge för de som eftersträvar en avkopplande atmosfär i vackra omgivningar.

Vi träffar Claus Slott som tillsammans med hustrun Britt äger och driver populära Hotel Skanderborghus.
– Vi anpassar oss efter årstider och veckodagar. Under veckorna är det många konferensgäster och affärsresenärer, medan det under helgerna är många par och familjer som checkar in för en tids avkoppling, berättar Claus.
Hotellet med sina 50 nyrenoverade rum håller hög klass och redan vid entrén möter man hotellets värme och atmosfär.
– Vi vill att besökarna ska känna sig som gäster hemma hos mig och Britt. God mat, en skön säng och ett gott värdskap är vår filosofi, påpekar Claus.
Hotell Skanderborghus ligger mycket vackert mellan den lilla staden Skanderborg och ”Den lille sö” som både erbjuder rundturer med båt och cykel- och vandringsleder. Hotellet har ett flertal garageutrymmen där gäster med exempelvis kajaker eller mountainbikes utan kostnad kan förvara och låsa in sina dyrgripar.

Nära det mesta
Efter en tio minuter lång promenad befinner sig gästen i city, och om denne hellre vill åka till Århus tar det bara 20 minuter med bil. För de som väljer tåget går det direktförbindelser från både Köpenhamn och Frederikshavn.
Maten som är erkänt vällagad baseras på det danska köket och spetsas med utländska influenser. Utsikten från rummen och restaurangen är hänförande och på hotellet känner man som gäst hur både blodtryck och puls sjunker.
Hur är det med plats inför kommande högsäsong?
– Under de speciella musikevenemangen och stundande ishockey-VM i Herning är det fullbokat, men under övriga tider finns det plats. Det är dock alltid lämpligt att boka i så god tid som möjligt, inte minst för buss- och konferensgrupper. Vi har utarbetat en rad paket kring exempelvis golf, weekend, och halvpension, men om det finns önskemål om olika typer av tilläggsarrangemang är vi öppna för alla önskemål, upplyser Claus Slott.

Skräddarsydda program
Beträffande konferensgrupper kan dessa teckna avtal kring konferenser under fasta perioder från ett till tre år, något som för övrigt gäller även andra grupper.
– Vi hjälper till att ta fram skräddarsydda program där gästen kan ha önskemål om allt från måltidernas innehåll till utflykter av alla de slag, informerar Claus.
På Horestas klassificering anges att Hotel Skanderborghus är ett 3-stjärnigt hotell, men maten, rummen, servicen och läget känns mer tilltalande än så. En snabb titt på hotellets hemsidor avslöjar att de olika paketen är ytterst prisvärda.
– Vi tycker det är bra att vi är ett 3-stjärnigt hotell, eftersom våra gäster upplever att de får mycket mer än förväntat, vilket i sin tur gör att de återkommer. Hela området med både friluftsbad och mängder av aktivitetsmöjligheter gör att det finns något att erbjuda för alla. En annan faktor är att en gäst faktiskt kan nå hela Jylland och HC Andersens Odense på mindre än två timmar, avslutar Claus Slott.

Text och research: Bengt-Olle Persson