Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

En pålitlig partner för plåtindustrin

Stanstek har ett stort utbud av maskiner för plåtindustrin. I sortimentet finner man allt från kantpressar och stansverktyg till mjukvara. Då support, både på distans och på plats, är en viktig del av erbjudandet, vet kunderna att de alltid kan få den hjälp de behöver och undvika kostsamma driftstopp.

I över trettio år har Stanstek AB försett sina kunder inom plåtindustrin med ett omfattande utbud av maskiner. Nu står företaget inför nya spännande tider, när Amir Lazempour tar över som VD och ägare. Amir har över tjugo års erfarenhet av branschen, både som maskinoperatör och säljare.
– Jag påbörjade min resa på Stanstek som säljare för tio år sedan. Jag har djup insikt i branschens behov och utmaningar, så jag känner mig väl rustad att leda företaget in i framtiden, säger Amir.

Marknadens bästa maskiner
Stanstek är känt för sin breda portfölj av maskiner och verktyg. I sortimentet finner man produkter från många världsledande tillverkare. Stanstek har bland annat maskiner från spanska Nargesa, kantpressverktyg från italienska Eurostamp, stansverktyg från tyska Pass och Fiberlaserkabiner från Procab i Finland.
– Dessa produkter är skräddarsydda för mekanisk bearbetning och möter de specifika behoven inom plåtindustrin, berättar Amir.
En av de mest imponerande aspekterna av Stansteks utbud är CAD/CAM-mjukvara från Radan Hexagon.
– Denna mjukvara har den unika fördelen att den kan användas med flera olika maskintillverkares produkter så som Amada, Trumpf, Bystronic med flera. Det eliminerar behovet av flera olika mjukvarulösningar och utbildningar. Det sparar inte bara tid och pengar, utan förenklar också vardagen, säger Amir.

Support
Stanstek vänder sig till en bred målgrupp och har kunder i hela Skandinavien. Kunderna består av allt från företag som tillverkar små och medelstora serier till större företag som fokuserar på att producera stora serier. Alla som någon gång har arbetat inom tillverkningsindustrin vet att ett driftstopp kan vara förödande. Därför är support en viktig aspekt av Stansteks erbjudande. I dessa tider kan man ofta erbjuda fjärrsupport och felsöka och lösa problemen på distans, vilket innebär att kunderna inte ens behöver stoppa maskinerna tillräckligt länge för att vänta på en servicetekniker. När en servicetekniker väl behövs kan kunderna alltid räkna med snabb, effektiv och proffsig service.
Vi strävar alltid efter att bygga starka och långsiktiga relationer med våra kunder. Vår snabba och personliga support har gjort oss till ett pålitligt val för kunderna, avslutar Amir, som ser fram emot att föra Stanstek till nya framgångar.

Intervju: Oliver Malm
Text: Andreas Ziegler