Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

En ledande utvecklare av smarta maskinlösningar

Maskinutveckling med fokus på funktion och resultat är Graniten Engineering AB:s filosofi. Genom att hela tiden utmana sig själva, vara kreativa och utvecklande kan man ta fram moderna och funktionella maskinlösningar för var och en av sina kunder. Inte minst livsmedels- och läkemedelsindustrin har upptäckt Graniten Engineerings starka koncept.

Graniten Engineering bildades 1992 och finns idag representerat via huvudkontoret i Uddevalla och ett kontor i Malmö. Ett 50-tal anställda företräder bolagets starka koncept kring funktion och resultat, där man hela tiden strävar efter ökad produktivitet. Efter specifikation och förstudie tar man fram en CAD-konstruktion och gör ritningsunderlag. Utifrån dessa byggs sedan maskinen, varpå den monteras samt testas innan installation. Kunden utbildas också på sin nya utrustning.
– Vi utvecklar hela tiden nya maskinlösningar eftersom våra kunder ställer höga krav på oss när det gäller design, hygien och produktsäkerhet. När vi utmanar oss själva blir vi mer uppfinningsrika, kreativa och utvecklande. Genom att vi korsbefruktar våra kunskaper från olika branscher kan vi skapa innovativa och banbrytande maskinlösningar för våra kunder, säger Fredrik Sollenby, VD för Graniten Engineering AB i Uddevalla.

Helhetskoncept
Graniten Engineering servar kunder inom livsmedels- och läkemedelsindustrin, men erbjuder också maskiner för många andra branscher. Bolaget står för ett helhetskoncept där man kan ikläda sig rollen som både produktägare och produktutvecklare. Härutöver jobbar man också med eftermarknaden.
– Vi erbjuder service, support och reservdelar, vilket innebär att vi tar vårt ansvar hela vägen. Den feedback vi får från våra kunder bekräftar att vi gör ett bra jobb. Vi använder oss av svenska produkter, vilket också skapar flexibilitet och hög tillgänglighet för våra kunder, säger Fredrik Sollenby.

Kompetens och kvalitet
Graniten Engineering vänder sig till uppdragsgivare i hela Europa, varav de mer avlägsna nås via externa säljagenter och säljnätverk.
– Vår avsikt är att alltid sträva efter långsiktiga relationer med våra kunder. Vi är stolta över att flera av världens största läkemedelsproducenter samarbetar med just oss och att vi hela tiden får förnyat förtroende av befintliga kunder, men också nya i behov av smarta och innovativa maskinlösningar, säger Fredrik.
Han spår att bolaget kommer att fortsätta utvecklas inom flera olika områden. Han tror på en växande kundbas i hela Europa.
– Engagemanget i bolaget ligger på en konstant hög nivå tack vare våra duktiga kollegor och medarbetare som hjälper oss att utvecklas tillsammans. Kompetens och kvalitet är två ord som vi vill ska prägla alla delar av verksamheten, liksom vår vision om att bli Europas ledande utvecklare av smarta maskinlösningar.

Research: Arn Omanovic
Text: Örjan Persson