Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

En karosserifabrik som levererar med kvalitet

Lastbild med kran från Bröderna Johanssons Karosserifabrik.

Aktiebolaget Bröderna Johanssons Karosserifabrik i Skurup har en lång erfarenhet av att bygga påbyggnationer till lastbilar. Här kan man med stor kunskap skräddarsy unika lösningar som passar olika behov. Företaget drivs av utveckling, innovation och goda kundrelationer, som ofta sträcker sig över generationer. Det breda utbudet och hantverksskickligheten gör att man arbetar med fordon i ett stort upptagningsområde. Bland kunderna finns allt från rikstäckande företag till enskilda åkare.

Aktiebolaget Bröderna Johanssons Karosserifabrik i Skurup har funnits sedan 1954, då bröderna Kjell och Ingvar Johansson grundade företaget, som de drev tillsammans fram till 1990. Kjell och Ingvar var snickare och rörmokare, vilket de hade hjälp av när de började ta fram karosser till traktorer, vagnar och truckar i företagets begynnelse. Företaget har växt sakta men säkert under åren och sedan 1990 drivs företaget av en ny familj, bröderna Jörgen och Roger Carlsson.Vi slår oss ner med Roger och Jörgen i företagets anläggning på Kyrkogatan i Skurup, och bröderna berättar att man idag fokuserar på att ta fram kundanpassade påbyggnationer till lastbilar, som ofta kommer från Volvo eller Scania.När lastbilschassit levereras till fabriken och förädlas det helt utefter kundens behov och önskemål.
– I dagsläget sysselsätter vi cirka 30 personer.Vi brukar dela in fordonen i kranbilar, tippbilar, dragbilar, plogbilar, skyddsbilar och anläggningsbilar, berättar bröderna.
I företagets verkstad finns mängder av olika typer av påbyggnationer. Och när påbyggnationen är slutförd är fordonet startklart.
– Vi samarbetar med flera företag på kontinenten och tar bland annat in kranar från Italien eller Finland.Vi arbetar med en lång tradition och kunden får de lösningar som bäst passar deras behov, säger Roger.

Hög kompetens, service och leveranssäkerhet
Karosserifabriken satsar stort på trygghet och service och Jörgen förklarar att det inte bara är själva produkten man säljer.
– Vi satsar på långsiktiga relationer och många av våra kunder är återkommande. Det förekommer att vi genomför generationsaffärer, där tre generationer av ett kundföretag samarbetar med oss, säger Jörgen.
En uttalad strävan är att använda sig av lokala och regionala samarbetspartners och på fabriken är man stolta över att allt man gör tas fram i Sverige. Årligen bygger Bröderna Johanssons Karosserifabrik 80–100 påbyggnationer, vilket innebär omkring 45000 arbetstimmar per år. Hög kompetens, service och leveranssäkerhet är viktiga värden när man tar fram kostnadseffektiva påbyggnader med kvalitet.
– Vårt primära upptagningsområde sträcker sig från Gävle, Västerås, Uddevalla och söderut, men vi levererar också till andra delar av landet, säger Roger.
Bland kunderna märks tidigare nämnda Volvo och Scania, som ofta beställer demofordon till exempelvis mässor, men också till exempel Swerock, Ekdahls Miljö och lastbilscentraler runt om i landet.
– Vi har en arbetsgrupp bestående av anställda från många olika länder. Vi anställer väldigt kompetenta medarbetare och vi tycker att mer borde göras för att människor från andra länder snabbt ska komma in arbete, avslutar Jörgen och Roger Carlsson.