Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

En guldgruva för landets BMW-ägare

BMW utanför Schmiedmann Sverige.
Landets BMW-ägare kan med fördel vända sig till Schmiedmann Sverige AB för tillbehör, komponenter och annat. Schmiedmann är Sveriges största fristående BMW-specialist och erbjuder landets största utbud till de bästa priserna.

Schmiedmann har sitt säte i Danmark och finns representerat i ett flertal länder, bland annat i Sverige där företaget etablerades i Kungsbacka 2008 och flyttades till Fjärås 2017. Här jobbar sju anställda som på ett utmärkande sätt representerar Schmiedmanns koncept som Sveriges största fristående BMW-specialist.
– Vi erbjuder det överlägset största utbudet på marknaden till Sveriges lägsta priser. Vår stående ambition är att vara alla BMW-ägarnas självklara val, oavsett vad de behöver, säger Viktor Örtegren som leder verksamheten och som grundande densamma i Kungsbacka för elva år sedan.
Med egen verkstad, e-handel och ett brett sortiment av BMW-produkter, inte minst trimdelar, erbjuder Schmiedmann helhetslösningar för sina kunder.
– Vi kan bistå med allt från att montera små detaljer till att uppgradera bilar genom att trimma dem, eller ombesörja reparationer. Eftersom vi är en fristående BMW-verkstad kan vi bland annat teckna förmånliga serviceavtal med våra företagskunder, upplyser Viktor Örtegren.

Köper och säljer bilar
Schmiedmann förfogar över ett brett sortiment av olika bildelar. Man jobbar förstås mede BMW:s egna delar, men är märkesoberoende, vilket innebär att man kan erbjuda kvalitetsdelar till riktigt bra priser. Här finns också tillbehör som dragkrokar, backkameror och sensorer, vilka man själva kan montera och installera. Härutöver erbjuder man ett system som optimerar motorns prestanda, vilket gör motorn piggare, samtidigt som den drar mindre bränsle.
För tre år sedan började man dessutom med bilförsäljning.
– Vi säljer bilar men åtar oss också uppdrag från såväl bilfirmor som företag och privatpersoner som vill sälja sina bilar. Innan vi lägger ut en bil till försäljning gör vi en grundlig kontroll och besiktning av fordonet får båda parters säkerhet och trygghet, informerar Viktor.

Framhåller medarbetarna
Från anläggningen i Fjärås skickar Schmiedmann varje månad ut tusentals försändelser till BMW-ägare över hela landet. Viktor Örtegren vill i sammanhanget gärna framhålla personalen.
– De är specialister, har alla ett brinnande intresse för BMW och håller sig uppdaterade kring allt som rör BMW. De jobbar med stor passion som smittar av sig på våra kunder, säger han.
Ambitionen är förstås att expandera ytterligare och jakten är redan igång efter nästa medarbetare med kunskap och passion för BMW. Kanske finner man vederbörande under någon av de träffar man brukar arrangera på anläggningen i Fjärås. Den 1 maj går nästa träff av stapeln och den 25 maj kommer Schmiedmann att vara representerat på Mantorpark i Mjölby som är Sveriges största BMW-träff. Redan i april, närmare bestämt mellan den 18:e och 21:a, går det att ta del av företagets breda koncept på Elmia-mässan i Jönköping.

Research: Saad Abdelaziz
Text: Örjan Persson