Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

En fullserviceanläggning för bilentusiasten

Bilbranschen befinner sig i en historisk förändringsfas och på Toveks Bil vill man vara med i den snabba utvecklingen. På företagets avdelning i Trollhättan finner vi bilar från SEAT, CUPRA och ŠKODA samt Volkswagen, samtidigt som Toveks Bil innefattar både serviceverkstad och skadeverkstad.

Toveks Bil finns idag på 18 orter runt om i Västsverige. I Trollhättan drivs en fullserviceanläggning som innefattar försäljning av såväl nya som begagnade fordon, liksom en komplett skadeverkstad, inklusive däckverkstad samt däckförvaring.
På kontoret träffar vi servicemarknadschefen Anders Hallqvist tillsammans med Mikael Jensen, försäljningschef för Skoda, och Daniel Hillbrant, försäljningschef för Volkswagen.
– Vi representerar flera märken, men gemensamt för dem alla är att de genomsyras av mycket hög kvalitet. Starka och bra varumärken har alltid varit vårt signum, säger Anders Hallqvist.
Han syftar på Volkswagen, Volkswagen Transportbilar, Skoda och Seat. I Trollhättan har man ofta kampanjer på nya bilar, varav Daniel gärna framhåller en modell lite extra.
– Ett märke som sticker ut nu är Cupra. Det är en väldigt tilltalande modell som jag verkligen rekommenderar våra kunder att komma in och provköra nu under våren och sommaren.

Fler vill ha elbil
Just elbilsmarknaden är något som Mikael och hans kollegor gärna följer på nära håll.
– Branschen håller tydligt på att förändras, fler och fler vill ha en elbil. Vi är ett av få ställen i Trollhättan som har publika laddpunkter med 100-kilowattsladdare. Två av våra sju laddpunkter är försedda med 100-kilowattsladdare, vilket gör att ett batteri kan laddas upp till 80 procent på endast 35 minuter, upplyser Mikael Jensen.

Kunskap och erfarenhet
Toveks Bil i Trollhättan sysselsätter idag 44 personer som alla jobbar med ett tydligt kundfokus.
– Hög servicegrad är viktigt i den här branschen, säger Daniel Hillbrant som i sammanhanget gärna lyfter fram personalens långa erfarenhet, tillsammans har man många år bakom sig i branschen, liksom den familjära stämning som råder i bolaget.
– Vi har en utmärkt mix av unga och äldre personer i personalen. Vi trivs ihop och pushar varandra att hela tiden hålla en hög nivå på allt vi gör. Vi utbildar oss också kontinuerligt för att kunna hänga med i allt nytt som händer i branschen.
Liksom sina kollegor kan Daniel se tillbaka på flera framgångsrika år för Toveks Bil i Trollhättan.
– Vi har haft en enorm utveckling och skulle egentligen behöva bygga ut. Just nu finns det inte mer mark, men vi tittar på andra alternativ, avrundar Anders Hallqvist, Mikael Jensen och Daniel Hillbrant.

Intervju: Anders Kettunen
Text: Örjan Persson